Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2015 arrow Проектът AQUA NARRABILIS на РБ Варна
Проектът AQUA NARRABILIS на РБ Варна Печат
РБ ВарнаВ дните 18 и 19 юни в Регионална библиотека „Пенчо Славейков” – Варна бе домакин на втората партньорска среща по проект AQUA NARRABILIS – Словесното разказвателно умение в театър и картини по програма Erasmus+ на Европейската комисия. Представителите на гостуващите партньорски организации от Австрия, Португалия, Кипър и Полша имаха възможността да се запознаят с програмите и проектите на библиотеката, ориентирани към детската читателска аудитория.
Атрактивното участие на малките актьори от Куклен театър „Палечко” при Общински детски комплекс – Варна визуализира стремежа на участниците в проекта да реализират неговата основна цел  да се подкрепи една нова форма на преподаване и учене, основана на разказването на истории, традиционния японски театър камишибай, куклен театър и театър на сенките, за да се повишат индивидуалните способности на децата във възрастовите групи 3-6 г. и 7-10 г. и да се подобри съответната учебна среда в училища, детски градини и библиотеки.
Предстоящите дейности се фокусират върху изработването, събирането и представянето по подходящ начин на:
•    18 истории на тема вода на английски език и на още 8 европейски езика;
•    72 пилотни, възрастово ориентирани шаблони за обучение в детските градини, училищата и библиотеките;
•    материали за обучение на библиотекари, учители и възпитатели в детските градини, доказани в практиката;
•    материали за он-лайн обучение.
Следващата работна среща ще се проведе през декември в Кастело Бранко, Португалия. Участниците във форума изказаха благодарност и задоволство от условията на провеждане на събитието, неговата организация и богата програма, представяща дейностите на библиотеката за работа с деца.
Повече информация за проекта и асоциираните с него теми за  грамотността, културата на четене, формирането на разказвателни умения и вълшебството на театралното изкуство, можете да получите на уебсайта на проекта, където предстои да бъдат публикувани всички бъдещи резултати: http://www.libvar.bg/projects/narrabilis/index.html.
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.