Фондация Америка за България

Честита Баба Марта!

мартеница

Електронен бюлетинАктуален брой                                                          
АРХИВ

Библиотечен манифест към Европа
a-library-manifesto-for-europe.jpg
COVID-19
Пътуващите сандъчета 
Пътуващите сандъчета
библиотечен софтуер

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало

консултантски услугиВ помощ на библиотеките

Експертно-консултантски услуги с помощта на специалисти. Инструкции, насоки и примерни правила за всички видове библиотеки.

професионално образование и квалификацияПрофесионално образование и квалификация

Предложения за продължаващо образование и придобиване на ІІІ степен на квалификация по професията Библиотекар.

Издателска дейностИздателска дейност

Информация за печатните издания на ББИА и пълните текстове на документи и професионални издания в електронен формат.

Териториална секция на ББИА учредиха библиотекари в Пазарджишка област Печат
pazardzhik_logo.jpg
Териториална секция към професионалната си организация – Българска библиотечно-информационна асоциация (ББИА) учредиха днес в Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев” – Пазарджик 63-ма библиотекари от читалища от общините в Пазарджишка област. За председател на местното дружество бе избрана Елена Маргова-Стоева, за секретар – Мариана Савова (служителки в регионалната библиотека), а зам.-председател стана Цветана Йовчева, секретар на Народно читалище „Развитие – 1873” – Пещера. Специални гости на събитието бяха Красимира Папазова – организационен секретар на ББИА и Нина Коцева – офис мениджър на Изпълнителното бюро на ББИА.
Директорът на Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев” Лъчезар Риков изтъкна задоволството си от съвместната работа и сътрудничество с ББИА. Красимира Папазова разказа на колегите си за ползата и предимствата, които дава членството в ББИА. „Чест и престиж е да членуваш в нашата организация. Професията на библиотекаря е благородна – заради книгите, просветата и просперитета на нацията. Целта на ББИА е да издигне статуса на библиотекаря и да го легитимира като обществено значима професия. Благодарение на гилдията е изработен и приет Закон за обществените библиотеки, а самата асоциация дава възможност на библиотекарите да отстояват интересите си, да повишават квалификацията си и да се модернизира институцията“, подчерта г-жа Папазова.
 
pazardjik.jpg pazardjik_1.jpg

 
< Предишен   Следващ >
IFLA
Посолство на САЩ в БългарияБритански съвет в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - България
facebook
Copyright © 2000 – 2021 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311854; имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.