Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                               
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Пета национална среща на училищните библиотекари
Пета национална среща на училищните библиотекари Печат
logo_Varna.jpg
Секцията на училищните библиотекари към ББИА проведе за 5-ти пореден път традиционната си годишна работна среща от 15 до 17 февруари 2016 г. Домакин на събитието беше Регионална библиотека „Пенчо Славейков“, гр. Варна, а организатори Рени Велкова, библиотекар в НПГПТО ”М. В. Ломоносов” и Людмила Иванова, библиотекар в ПГТМД. В срещата участваха над 30 представители на училищната общност и училищни библиотеки от Варна, София, Попово, Горна Оряховица, Пловдив, Панагюрище, Карнобат и Рудозем. 
Г- жа Емилия Милкова, директор на РБ „П. Славейков“ поздрави участниците за професионализма и упорството с което отстояват на промените и предизвикателствата и успяват за 4-та поредна година да се срещнат във Варна. Гост на срещата беше г-жа Йорданка Христова от РИО Варна, която представи поздравителен адрес към участниците в срещата от г-жа Венцислава Генева – началник на РИО и заяви своята подкрепа и идеи за сътрудничество. Нина Коцева, представител на ИБ на ББИА запозна участниците с дейностите и проектите на асоциацията в подкрепа на училищните библиотеки.
Срещата протече в делови порядък. Коментирани бяха новите текстове от „Закона за предучилищно и училищна възпитание“, които са посветени на училищните библиотеки. Набелязаха се конкретни стъпки за работа, които са общи за всички библиотеки. Част от колегите представиха своите дейности през изминлата една година и визията си за развитието на библиотеките в училищата и разнообразните форми заработа с деца. Презентациите предизвикаха интерес и оживена дискусия по засегнатите проблеми. Фотогалерия 
varna_2016.jpg varna_2016_1.jpg 
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.