Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                             
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Отчетен доклад за дейността на ББИА за периода януари – декември 2015 г.
Отчетен доклад за дейността на ББИА за периода януари – декември 2015 г. Печат
ББИА
Изминалата 2015 година бе юбилейна за ББИА, навършиха се 25 години от нейното учредяване през м. март 1990 година. Четвърт век, посветен на застъпничеството за библиотеките и тяхната модернизация, на развитието на професионалната квалификация и издигането на статута на библиотечната професия в условията на перманентна финансова криза – това е свидетелство за жизненост, издръжливост и посветеност на гилдията. 25-годишната дейност на ББИА е гарант за устойчивото развитие и  бъдещето на библиотеките в информационното общество. 
 
За нейния принос в развитието на библиотечното дело и във връзка с 25 години от учредяването ѝ министър Вежди Рашидов връчи на ББИА Почетен знак „Златен век” – Печат на Симеон Велики и грамота. По случай юбилея ББИА бе удостоена и с почетния знак на Асоциация „Съвременни читалища”.
 
Труден и неравен бе пътят ни през тези 25 години, но безспорните успехи, които имаме, се дължат на всички наши членове, които работиха за асоциацията, без да жалят сили и отделяйки от личното си време. Сърдечна благодарност за техния неоценим принос към развитието на ББИА.
 
За постигнатото важна роля имат и нашите многобройни партньори, спомоществователи и съмишленици през годините. Поднасям дълбоката ни  благодарност към тях за доброто сътрудничество, подкрепа и взаимопомощ. Нашата специална благодарност изразявам към Фондация „Америка за България” за помощта, предоставена на ББИА от 2010 г. насам за изграждането на капацитета на професионалната ни организация и развитието на дейности, жизнено необходими за библиотеките и библиотечната общност. 
 
Цялостната ни дейност през 2015 г. премина под знака на юбилея и бе посветена на оценка на изминатия път, на равносметката и на визията ни за бъдещето.
 

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.