Начало arrow Актуално arrow Новини arrow Кръгла маса по въпросите на четенето при младежите
Кръгла маса по въпросите на четенето при младежите Печат
teen book
На 21 април 2016 г. (четвъртък) в Американския център в Столична библиотека от 13:00 ч. ще се проведе кръгла маса на тема „Книгите за тийнейджъри излизат от зоната на здрача”. Организаторите целят инициативата да даде възможност да се дискутира от различни гледни точки четенето при младежите и да сплоти заинтересованите страни - учители, ученици, родители, библиотекари и издатели да говорят за това. В рамките на срещата ще се коментира - какво отказва учениците след 11+ от книгите и четенето, как се преподава литературата в училище, какво е състоянието на книгоиздаването, има ли интерес към българските автори, пишещи за тийнейджъри.
С тази първа проява организаторите искат да започнат една насочена към младежите кампания, която да промотира съвременните автори, да насърчи писането, креативността и да идентифицира активисти в областта на четенето и писането в цялата страна.
 
Кръглата маса е съвместна проява на ББИА, АБК, Фондация „Глобални библиотеки – България“, Ей Би Си Дизайн. Събитието е рамките на Похода на книгите.
 
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.