Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2016 arrow Поздравителен адрес по случай професионалния празник на библиотечните и информационните работници
Поздравителен адрес по случай професионалния празник на библиотечните и информационните работници Печат
11_mai_2016.jpgСкъпи колеги,
 
Днес, в динамичните времена на новото хилядолетие, нашата цел е да опазим и развием традицията на българските библиотеки и да демонстрираме новите им функции, които ги превръщат в третото място за всеки след дома, работата или учебните занятия. Да бъдем носители на промяната и да работим активно за съвременното им развитие за да могат те да са не само пространство за книги, а привлекателно място за хора, общуване, творчество и вдъхновение. Да бъдем не само съпричастни към идеите и нуждите на новото време, но и да насърчаваме гражданското участие при вземането на решения за трансформацията на нашите библиотеки. Натрупаният опит и нашата професионална всеотдайност ще ни помогнат да преодолеем трудностите по не лекия път към успеха.
 
В навечерието на нашия професионален празник искам да ви благодаря за настойчивостта и постоянството, с които преодолявате предизвикателствата, и да ви пожелая все така отговорно да работите в полза на своите общности. Не забравяйте, че бъдeщето, престижът и успехът на професията ни е в ръцете на всеки един от нас.
 
Желая на всички вас и на вашите семейства крепко здраве и успехи.
 
Честит празник!
 
Снежана Янева
Председател на ББИА
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2023 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.