Фондация Америка за България

 

Електронен бюлетинАктуален брой                                                    
АРХИВ

Библиотечен манифест към Европа
a-library-manifesto-for-europe.jpg
 
Пътуващите сандъчета 
Пътуващите сандъчета
Национален календар     
на библиотечните инициативи през 2020 г.
библиотечен софтуер

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало

консултантски услугиВ помощ на библиотеките

Експертно-консултантски услуги с помощта на специалисти. Инструкции, насоки и примерни правила за всички видове библиотеки.

професионално образование и квалификацияПрофесионално образование и квалификация

Предложения за продължаващо образование и придобиване на ІІІ степен на квалификация по професията Библиотекар.

Издателска дейностИздателска дейност

Информация за печатните издания на ББИА и пълните текстове на документи и професионални издания в електронен формат.

Kонференция „Книжовното наследство – от буквата до дигиталната библиотека“ Печат

РБ Варна

По инициатива на Посланика на библиотеките Емил Радев, в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, в Европейския парламент в Брюксел се проведе форум "Книжовното наследство – от буквата до дигиталната библиотека". В дискусията се включиха представители на регионалните библиотеки във Варна, Силистра и Шумен, на Икономически университет – Варна и на Първа езикова гимназия – Варна.
Участниците бяха приветствани от Павел Свобода, Председател на комисията по правни въпроси и Н.П. Димитър Цанчев, постоянен представител на Република България в ЕС.
Д-р Емилия Милкова, Директор на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ – Варна говори за бъдещето на съвременните библиотеки в ерата на новите технологии и обединяването на традициите с новото предназначение на библиотеките. Кристиана Димчева и Емил Демирев споделиха опита на Варненската библиотека в дигитализацията на периодични издания, пощенски картички и фотографии. / Повече информация на страницата на библиотеката
rb-varna-brussel-2016.jpg

silistra_logo.jpg

Регионална библиотека „Партений Павлович” – Силистра бе представена от Васил Тончев с презентацията "Европейски хоризонти". Във форума взеха участие и силистренци, наградени за най-добро есе на тема „Ако животните можеха да говорят”. Проблемите и предизвикателствата пред обществените библиотеки бяха споделени и от Илона Киш, програмен Директор на програма „Обществени библиотеки 2020“ на Фондация „Четмо и писмо“ и Франсиен ван Боемен от Асоциацията на холандските обществени библиотеки.
silsitra_brussels.jpg
 
< Предишен   Следващ >
IFLA
Посолство на САЩ в БългарияБритански съвет в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - България
facebook
Copyright © 2000 – 2020 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311854; имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.