Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                               
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Kонференция „Книжовното наследство – от буквата до дигиталната библиотека“
Kонференция „Книжовното наследство – от буквата до дигиталната библиотека“ Печат

РБ Варна

По инициатива на Посланика на библиотеките Емил Радев, в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, в Европейския парламент в Брюксел се проведе форум "Книжовното наследство – от буквата до дигиталната библиотека". В дискусията се включиха представители на регионалните библиотеки във Варна, Силистра и Шумен, на Икономически университет – Варна и на Първа езикова гимназия – Варна.
Участниците бяха приветствани от Павел Свобода, Председател на комисията по правни въпроси и Н.П. Димитър Цанчев, постоянен представител на Република България в ЕС.
Д-р Емилия Милкова, Директор на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ – Варна говори за бъдещето на съвременните библиотеки в ерата на новите технологии и обединяването на традициите с новото предназначение на библиотеките. Кристиана Димчева и Емил Демирев споделиха опита на Варненската библиотека в дигитализацията на периодични издания, пощенски картички и фотографии. / Повече информация на страницата на библиотеката
rb-varna-brussel-2016.jpg

silistra_logo.jpg

Регионална библиотека „Партений Павлович” – Силистра бе представена от Васил Тончев с презентацията "Европейски хоризонти". Във форума взеха участие и силистренци, наградени за най-добро есе на тема „Ако животните можеха да говорят”. Проблемите и предизвикателствата пред обществените библиотеки бяха споделени и от Илона Киш, програмен Директор на програма „Обществени библиотеки 2020“ на Фондация „Четмо и писмо“ и Франсиен ван Боемен от Асоциацията на холандските обществени библиотеки.
silsitra_brussels.jpg
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.