Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2017 arrow Национална библиотечна седмица 2017
Национална библиотечна седмица 2017 Печат
nbs_logo_2017_w.jpg

12-ата Национална библиотечна седмица "Библиотеките в подкрепа на устойчивото развитиеще се проведе в рамките на застъпническата кампания на ИФЛА за ролята на библиотеките в изпълнението на целите за устойчиво развитие в новия дневен ред на ООН „Трансформиране на нашия свят. Дневен ред 2030 за устойчиво развитие“.

По време на кампанията ще поставим началото на създаване на колекция от примери за успешни практики на български библиотеки, които със своите инициативи, програми и услуги вече допринасят за постигането на целите за устойчиво развитие. Тези примери ще бъдат използвани широко в застъпническите дейности на ББИА. Най-интересните ще изпратим за публикуване в страницата на IFLA. Обръщаме се към всички колеги, споделете своите успешни практики, личните истории на ваши читатели, на които сте помогнали в решаването на важни за тях проблеми, свързани с целите за устойчиво развитие. Изпращайте примерите на адрес:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.  по всяко време.

В подкрепа на застъпническите дейности ББИА подготвя промоционални материали – два плаката, листовка и брошура, които подробно разясняват ролята на библиотеките в постигането на целите за устойчиво развитие. Молим всички колеги, които ще организират събития в рамките на Националната библиотечна седмица, да изпращат информация за подготвената програма и заявки за необходимото количество от промоционалните материали до 19 април 2017 г. на имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. .

Предварителна програма на национално равнище

9 май, София

11:00 часа – Официално откриване и връчване на годишните библиотечни награди на ББИА в зала Средец на София Хотел Балкан с участието на г-жа Дона Шийдър, президент на Международната федерация на библиотечните асоциации и институции (ИФЛА).
 
16:00 часа – Церемония за удостояване на г-жа Дона Шийдър с титлата „Доктор хонорис кауза“ на Университета по библиотекознание и информационни технологии. 

4 май, София

Изложение на специализирани електронни ресурси “Библиосвят: Социални науки и хуманитаристика” в Библиотечно-информационния център на Техническия университет – София, организирано от Български информационен консорциум.

9 – 11 май, Сливен

XIХ Национален фестивал на детската книга, организиран в партньорство с Министерство на културата, Община Сливен, Областна администрация – Сливен, Асоциация „Българска книга”, ДАБЧ, най-големите детски издателства и др.
 
11 май, София 
 
11:00 часа – Откриване на изложба "Книги  посоки  публики" в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий".
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2023 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.