Начало arrow Актуално arrow Архив arrow От библиотеките 2019 arrow Яна Кършийска е избрана за директор на регионалната библиотека в Бургас
Яна Кършийска е избрана за директор на регионалната библиотека в Бургас Печат
yana_karshiiska.jpg
След проведен конкурс за директор на Регионална библиотека „П. К. Яворов“ – Бургас е назначена Яна Димитрова Кършийска, родена на 8 ноември 1974 г. в гр. Бургас. Тя завършва Полувисшия институт по библиотечно дело със специалност „Библиотекознание и библиография“ през 1995 г. През 1998 г. завършва бакалавърска степен във  ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ със специалност „Библиотекознание и библиография“, а през 2008 г. се дипломира като магистър по „Информационни технологии и информационно брокерство“ в СВУБИТ. 
Стартира кариерата си на библиотекар като част от екипа на отдел „Обработка“, а по-късно и на отдел „Заемна служба“ на Окръжна библиотека „П. К. Яворов“ – Бургас през 1996 г. От 2005 г. работи в Библиотеката при Бургаския свободен университет, а от 2012 г. е координатор в неговото звено „Офис за технологичен трансфер“. От началото на 2019 г. е назначена на длъжност библиотекар в НЧ „Асен Златаров 1940“ – Бургас.
От името на цялата колегия пожелаваме на Яна Кършийска успешен и ползотворен път като ръководител на бургаската библиотека!

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.