Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                              
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Награда за зелена библиотека 2020 на ИФЛА
Награда за зелена библиотека 2020 на ИФЛА Печат
logo-ifla.png
ENSULIB и Групата за специални интереси по околната среда, устойчивостта и библиотеките на ИФЛА обявяват 5-та награда за зелена библиотека 2020! Следвайки ключовата инициатива на ИФЛА 1.1: Покажете силата на библиотеките за постигане на целите за устойчиво развитие, наградата ще спомогне за осветяване на ролята на библиотеките и библиотекарите в развитието на стандартите за устойчивост и насърчаване на специализирани знания в рамките на професионалната практика.
Всяка библиотека с проект, инициатива или идея в областта на зелените библиотеки може да кандидатства за наградата. Проектът, инициативата или идеята могат да бъдат представени по различни начини – чрез есе, видео, плакат, статия, набор от слайдове. Кандидатурите трябва да бъдат написани на един от седемте езика на ИФЛА.
Наградата, в размер на 500 евро, е предоставена от издателство De Gruyter Saur и ще бъде връчена на 86-ия конгрес на ИФЛА 2020 в Дъблин, Ирландия. Крайният срок за кандидатстване е 31 януари 2020 г.
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.