Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2020 arrow Регионална библиотека “Димитър Талев” – Благоевград има нов директор
Регионална библиотека “Димитър Талев” – Благоевград има нов директор Печат
dora_angelova_20.jpg
Дора Ангелова е новият директор на Регионална библиотека “Димитър Талев” – Благоевград на мястото на пенсионираната Райка Христова. На 10 февруари 2020 г. тя беше представена на колегите си, с които работи от 1994 г., от зам.-кмета по хуманитарните дейности на община Благоевград Василиса Павлова. 
Дора Ангелова работи в системата на библиотечното дело от 1988 г. когато започва като библиотекар в читалищната библиотека на НЧ „Никола Вапцаров – 1866“ – Благоевград. Междувременно завършва „Психология“ в ЮЗУ, като специализира „Социална психология” и продължава с магистратура по „Клинична и консултативна психология” в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. С втората си специалност е вещо лице към Окръжен съд – Благоевград. Последната ѝ диплома е на магистър по „Библиотечно-информационни науки и културни политики” от Софийския университет „Св. Климент Охридски”.
От името на цялата колегия пожелаваме на Дора Ангелова успешен и ползотворен път като ръководител на благоевградската библиотека!

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.