Начало arrow Актуално arrow Архив arrow От библиотеките 2020 arrow МОН обяви кандидатстване по модула „Библиотеките като образователна среда“
МОН обяви кандидатстване по модула „Библиотеките като образователна среда“ Печат
uchilishtni_biblioteki_2020.png
Министерството на образованието и науката обяви кандидатстване по модула „Библиотеките като образователна среда“ от националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“. По нея училищата могат да кандидатстват с проекти за финансиране за създаване на библиотечен фонд или обогатяване със съвременна литература на вече съществуващ и да организират различни инициативи, свързани с четенето, повишаване на грамотността и формиране на умения за учене през целия живот съвместно с други училища и/или обществени библиотеки. 
По модула могат да кандидатстват всички държавни и общински училища, в които се обучават ученици от 1-и до 12-и клас. Документите и придружителното писмо до дирекция „Учебници и училищна документация“ се подават в деловодството на МОН до 18 юни 2020 г. В случаите, в които документите се изпращат по пощата или чрез куриерска фирма, важи съответно датата на пощенското клеймо или датата на изпращане. Училищата кандидатстват с формуляр по образец и приложение.

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.