Начало arrow Актуално arrow Архив arrow Международни 2021 arrow Уебинар „Европейските структурни и инвестиционни фондове (2021 – 2027): възможности за библиотеките”
Уебинар „Европейските структурни и инвестиционни фондове (2021 – 2027): възможности за библиотеките” Печат
eblida_webinar.jpg
На 17 март 2021 г. се проведе националният уебинар на ЕБЛИДА с българските библиотеки, организиран от ББИА и ФГББ и посветен на възможностите за финансиране на библиотечни проекти чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“, Библиотеката на МУ – Пловдив и РНБ „П. Р. Славейков“ – Велико Търново запознаха участниците с опита си при изпълнението на проекти, финансирани по ЕСИФ през изминалия програмен период. Директорът на ЕБЛИДА Джузепе Витиело представи насоките по темата, включени в доклада на организацията „Да мислим немислимото: програма на европейските библиотеки в условията на пост-Ковид, свързана с Целите за устойчиво развитие и финансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове (2021 – 2027)“. 
Беше демонстриран и инструментът Матрица на ЕБЛИДА , разкриващ перспективите пред библиотеките за прилагане на практика в своите дейности на Програмата за Устойчиво развитие на Европа до 2030 г. чрез участие в проекти, финансирани по ЕСИФ. На матрицата всяка от целите за устойчиво развитие е обвързана с допълнителни секции: 1. Подбор на програми на ЕС, релевантни за библиотеките; 2. Библиотечни политики; 3. Възможности за библиотечно финансиране; 4. Основни индикатори и 5. Библиотечни индикатори. По време на дискусията Директорът на ЕБЛИДА и Президентът на организацията Тон ван Влимерен отговориха на конкретни въпроси на участниците.
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.