Начало arrow Актуално arrow Новини arrow Среща в Министерство на културата
Среща в Министерство на културата Печат
mk.jpg
На 19 май 2021 г. в рамките на ХV Национална библиотечна седмица под надслов „Библиотеката ще ти помогне!“ членовете на УС на ББИА Спаска Тарандова и Анета Дончева се срещнаха със зам.-министъра на културата Весела Кондакова. Целта на срещата беше да бъде информирана г-жа Кондакова за целите и хода на кампанията, която се провежда между 17 и 21 май в цялата страна. 
На срещата бяха представени основните проблеми на библиотечния сектор в настоящия момент и предизвикателствата, пред които е изправен. Особено внимание  представителите на ББИА обърнаха на въпроса за необходимостта от потвърждаване на предложенията на ББИА в Плана за възстановяване и устойчивост, свързани с дигитализацията на библиотечните фондове, които са от изключителна важност за цифровия преход на библиотеките и за справяне с икономическите и социалните последици на пандемията от COVID-19. Бяха дискутирани и въпросите за изпълнението на Стандарта за библиотечно-информационно обслужване и механизмите на финансиране на българските обществени библиотеки. В допълнение бяха засегнати и текущи въпроси, свързани с конкурсна сесия за финансова подкрепа на библиотеките за обновяване на фондовете им по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове на четене и информираност” 2021 и предстоящата работа на работната група към МК, свързана с моделите за ползването и заемането на електронни и аудио книги от българските библиотеки и други.
Членовете на УС на ББИА, участвали в срещата, си позволиха от името на цялата асоциация сърдечно да  благодарят на госпожа В. Кондакова за оказаното доверие и готовност за помощ и сътрудничество.  

 УС на ББИА
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.