Начало arrow Актуално arrow Новини arrow 1 ноември – Ден на народните будители
1 ноември – Ден на народните будители Печат
sv_sedmochislenici.jpg
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, КОЛЕГИ!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРСКИ БУДИТЕЛИ!

Един народ, който има съзнание, култура, писменост, наука, непременно ще има светла и трайна бъднина! Васил Друмев

Поколения будители отдадоха през вековната ни история своята преданост и стойностни дела в името на България. Те изковаха силата на българския дух, за да устои на бурите, за да понесе изпитанията и да осигури бъдеще за идващите поколения. Със силата на знанието, на ума и словото будителите изградиха несломима духовна мощ, която ни оформя като нация и ни прави хората, които сме.
Библиотеките съхраняват историческата памет за нашето минало, за светлите личности и герои – символи на българщината. В библиотеките е и ключът към съвременното знание и безграничен свят на информацията – силата на новите времена и необятните възможности на съвременните и бъдещите поколения.
Скъпи колеги, вие сте будителите за хората днес. Вие сте приели и следвате делото на просветителите и патриотите, на духовните учители на нацията като своя кауза и съдба. В навечерието на светлия български празник приемете нашите поздравления и пожелания за дръзновение, творчество и удовлетворение в усилията за развитието на българската култура, за просперитета на българската нация, основан на силата на знанието и на утвърждаването на българската духовност!

УС на ББИА
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.