Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                             
АРХИВ

         Национален календар         
на библиотечните инициативи
през 2024 г.
библиотечен софтуер

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало

консултантски услугиВ помощ на библиотеките

Експертно-консултантски услуги с помощта на специалисти. Инструкции, насоки и примерни правила за всички видове библиотеки.

професионално образование и квалификацияПрофесионално образование и квалификация

Предложения за продължаващо образование и придобиване на ІІІ степен на квалификация по професията Библиотекар.

Издателска дейностИздателска дейност

Информация за печатните издания на ББИА и пълните текстове на документи и професионални издания в електронен формат.

Международен научен форум „Книга и шрифт. Традиция и съвременност“ Печат
konferencia_kniga_shrift_2022.jpg
Уважаеми колеги, 
Имаме удоволствието да Ви поканим на първия по рода си в България интердисциплинарен международен научен форум „Книга и шрифт. Традиция и съвременност“, който ще се състои в София между 8 и 10 април 2022 г. Събитието има за цел да събере на едно място специалисти от сферата на хуманитаристиката, графичния дизайн, типографията, издателската дейност, историята, литературата и изящните изкуства и да създаде обща платформа за дебат по теми, свързани със съвременните книги и шрифтове, а също така и да отправи исторически поглед върху развитието на типографията и книжните издания. 
Форумът ще бъде открит с изложба по темата на 7 април 2022 г. и ще продължи като тридневна научна конференция. Конференцията ще се проведе в Нова конферентна зала на СУ „Св. Климент Охридски“ или в хибридна форма с онлайн участие в случай на усложняване на епидемичната ситуация. По време на конференцията ще се състои и специализирана работилница на тема „Технологията OpenType“. Очакваме Вашите заявки за доклади (заглавие и резюме на доклада до 250 думи) на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. до 1 март 2022 г. / Покана

 
< Предишен   Следващ >
IFLA
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.