Начало arrow Актуално arrow Международни новини arrow Награда за зелена библиотека 2023 на ИФЛА
Награда за зелена библиотека 2023 на ИФЛА Печат
ifla-ensulib-logo.png
ENSULIB и Секцията по околната среда, устойчивостта и библиотеките на ИФЛА обявяват кандидатстване за Наградата за зелена библиотека 2023! Наградата ще спомогне за осветяване на ролята на библиотеките и библиотекарите в развитието на стандартите за устойчивост и насърчаване на специализирани знания в рамките на професионалната практика.
Всяка библиотека с проект, инициатива или идея в областта на зелените библиотеки може да кандидатства за наградата. Проектът, инициативата или идеята могат да бъдат представени по различни начини – чрез есе, видео, плакат, статия, набор от слайдове. Кандидатурите трябва да бъдат написани на един от седемте езика на ИФЛА.
Наградата се присъжда в две категории: за Най-добра зелена библиотека/мащабен проект и за Най-добър проект за зелена библиотека. Може да има и поощрителна награда за проект, който е осъществен с минимални ресурси, но има значително въздействие. Финалистите ще бъдат представени на 88-ия Световен библиотечно-информационен конгрес на ИФЛА. Крайният срок за кандидатстване е 28 февруари 2023 г.
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.