Начало arrow Актуално arrow Новини arrow 11 май – професионален празник на библиотекарите
11 май – професионален празник на библиотекарите Печат
nbs_2023_logo.jpgЧестит професионален празник, колеги библиотекари!
Честит да е Денят на светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий!

На днешния ден можем да заявим гордо, че българските библиотекари играят решаваща роля в обществото, като улесняват достъпа до информация и насърчават грамотността. Съвременният библиотекар у нас вече прави много повече за своята библиотека и потребителите от познатите ни традиционни дейности, свързани с организирането, опазването и предоставянето на различни документи. Той вече е  важен фактор за навигирането в сложния пейзаж на цифровата информация в модерното технологично общество. Той има своето място в обединяването на хората и улесняването на начина на живот на българските граждани.
Нашите библиотекари са квалифицирани и образовани професионалисти, придобиват нови умения и компетентности, за да могат да се впишат в трансформираната концепция за професията „библиотекар“.

Бъдете здрави, винаги усмихнати и готови да помогнете на обществото!
УС на ББИА
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2023 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.