Начало arrow Актуално arrow Новини от библиотеките arrow Нов член на Секция „Образование и обучение“ на ИФЛА
Нов член на Секция „Образование и обучение“ на ИФЛА Печат
ifla_section.jpg
На проведените избори за различни позиции в ИФЛА доц. Марина Енчева, член на ББИА и преподавател по Електронни информационни ресурси в катедра „Библиотечни науки“ на УниБИТ беше избрана за член на Постоянния комитет към Секция „Образование и обучение“ на организацията за мандат 2023 – 2027. Секцията се фокусира върху новите компетенции и инструменти, от които професионалистите с опит и младите библиотекари се нуждаят в изпълнената с предизвикателства и бързо променяща се съвременна информационна среда. Развиват се умения, необходими на информационните специалисти, за да поемат лидерски роли и да станат застъпници и създатели на промени, които да обогатят живота на различните общности, на които служат. Секцията „Образование и обучение“ е насочена както към библиотекари, информационни специалисти и преподаватели по библиотечно-информационни науки, така и към практици и мениджъри, провеждащи обучения. Целта е да се намерят решения за устойчиво развитие и ангажираност на библиотечната общност. Образованието и обучението за библиотеки и организации, предоставящи информационни услуги засяга всички професионални звена на ИФЛА.
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2023 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.