Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2009 arrow РБ Силистра с награди от състезанието Енергиен трофей
РБ Силистра с награди от състезанието Енергиен трофей Печат
РБ СилистраНа 12 февруари 2009 г. в Брюксел на специална церемония, организирана от Европейската комисия, Регионална библиотека „Партений Павлович” – Силистра получи две първи награди от международното състезание „Energy trophy+”, съответно за най-много спестена енергия – 29% в категория сгради с потребление по-малко от 219 kWh/m2 и за най-добра мотивационна и информационна кампания.

 

РБ Силистра
На 1 септември 2007 г. Регионална библиотека „Партений Павлович” – Силистра се включи в сътезанието „Energy trophy+” по покана на Софийска енергийна агенция СОФЕНА. В продължение на 1 година всички организации участнички трябваше да стимулират своите служители чрез чисто организационни мерки да намалят потреблението на електро- и топлоенергия в сградите, в които работят.
Още в началото работен екип от Регионалната библиотека в Силистра създаде девиз ПЕСТИ ЕНЕРГИЯ И СПЕЧЕЛИ и специално лого за участието в състезанието. Организиран бе Регионален ученически конкурс за рисунка и есе „Енергията и ние”. Издадена бе брошура „Всичко, което трябва да знаете за енергията!”. С приятели на библиотеката, чието основно занимание е насочено към опазване на природата или производство на алтернативни източници на енергия, бе създаден Обществен съвет по енергийна ефективност в РБ „Партений Павлович”. Организирани бяха срещи и дискусии по темата. 
Регионална библиотека „Партений Павлович” е победител в същите категории и на национално ниво. Награждаването се сътоя на 11 декември 2008 г. в Карлово в рамките на Четвъртата национална конференция на българските енергийни агенции.
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.