Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                               
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Лято в НЧ - село Нова черна
Лято в НЧ - село Нова черна Печат
Нова ЧернаПрез лятото в читалищната библиотека при НЧ „Васил Йорданов” - село Нова Черна, община Тутракан беше доста оживено. Децата четяха любими книжки, рисуваха, ползваха Интернет, подготвяха си програми и участваха в читалищните мероприятия.
Със своите интересни идеи те забавляваха децата от ДГ „Славянка”, участваха в карнавала „Познахте ли ме от коя приказка съм”. Членовете на клуба „Млад еколог” с р-л Мирела Станкова и „Приятели на библиотеката” с р-л Радка Стефанова активно се включиха в реализирането на проекта към училището за обновяване и озеленяване на училищния двор. Подготвиха и участваха с литературната композиция „Омайно биле” по повод празника на билките „Еньовден”, проведоха и една литературна игра „Развлечение с книга”, като участниците бяха деца. Много от нашите помощници деца бяха и в домовете на възрастните хора, като им предлагаха най-търсените за в момента книги: „Орисия” на местната ни писателка Стоянка Павлова и книгата на Желязко Христов „Българите от село Черна – Северна Добруджа”. Беше подредена изложба на книги от авторите, участващи в Националните културни празници „Албена 2009” и гостуващи в община Тутракан. Лятото беше изпълнено с дейност, която разнообрази живота на населението от Нова Черна.

Радка Стефанова - библиотекар

     
 

 

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.