Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2009 arrow В НЧ Просвета - Мездра в навечерието на 1 ноември
В НЧ Просвета - Мездра в навечерието на 1 ноември Печат
НЧ - Мездра

През изминалата седмица в Мездра се осъществиха няколко изяви за отбелязванена Деня на народните будители. По този повод на 28 октомври читалищната библиотека, съвместно с ІІІб клас с класен Лилия Христова от ОУ ”Христо Ботев”, организира и осъществи „Среща на поколенията” и презентация „80 г. от построяването на сградата на ОУ ”Христо Ботев”, която беше представена пред учители, родители и ученици. Учителите ветерани от училището - Виолета Митева и Вера Михайлова, разказаха интересни моменти от историята на основното училище.

Урок по родолюбие на тема ”Народните будители” изнесоха учениците от ІІа и ІІІа класове от ОУ ”Христо Ботев” (под ръководството на Гинка Кръстева, учител по човек и общество) в читалнята на читалищната библиотека, където чрез слово и мултимедйна презентация младите читатели ни представиха святото дело на българските възрожденски дейци на образованието и културата.
На 29 октомври 2009 г. ученици от Мездра и творци от Литературен клуб „Христо Ботев” прочетоха свои есета, приказки, стихове, разкази, посветени на празника. След тази изява се осъществи дискусия на тема ”Кои са съвременните будители?”.

Павлина Русева - гл. библиотекар

 
     
 
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2023 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.