Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2009 arrow 1 ноември - Ден на народните будители
1 ноември - Ден на народните будители Печат
Ден на народните будители
Честит празник, Българи!

В с. Величково, община Пазарджик, има едни много умни, весели и малко палави ученици, които от три години  участват в Клуб „Приятели на книгата” към  Народно читалище „Отец Паисий”. Те са колкото еднакви, толкова и различни, но имат една обща цел – да творят, да се учат, та в живота да сполучат. Тези чудни деца се събират всеки последен петък от месеца заедно с библиотекаря Соня Консулова и г-жа Емилия Апостолова. Обсъждат книги, предстоящи празници, а някои се осмеляват и да пишат стихчета и приказки и на тези сбирки ги обсъждат.

Но на днешната сбирка решихме да си поговорим за Деня на народните будители – изгледахме презентация за будителите, на която всяко дете допълваше нещо за книжовника, който виждаше на екрана. Накрая на срещата им раздадохме малка книжка, на която могат да напишат стихче за будители или да нарисуват своята любима книга.

Народни будители
винаги ще има,
защото това понятие идва от
Възраждането, а то е
част от историята ни.
Нещо, което носим в себе си
като българи!

 

 Соня Консулова

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2023 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.