Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                        
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Тържество за Вапцаров в Мездра
Тържество за Вапцаров в Мездра Печат
НЧ - Мездра

На 11 декември 2009 г. в залата на ПГ по текстил и облекло „Алеко Константинов" - Мездра, съвместно с ЧБ "Просвета", се осъществи литературно тържество за отбелязване на 100 г. от рождението на поета Никола Йонков Вапцаров. 

 

Учениците от 11 клас под ръководството на Валя Цветанова представиха живота и творчеството на поета, като се рецитираха негови стихове. Младежите показаха на съучениците си важни моменти от биографията на Вапцаров чрез подготвена презентация.

Читалищната библиотека подреди витрина от книги за поета в класната стая. Също показахме нашата презентация, посветена на наличните в нашия фонд книги, отразяващи личността на твореца, както и за признанието на Световната общност и за наградата за мир, връчена на Вапцаров посмъртно.   

Павлина Русева - гл. библиотекар 
НЧ "Просвета" - Мездра
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2023 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.