Начало arrow Дейности arrow Национални кампании arrow Национална библиотечна седмица 2010
Национална библиотечна седмица 2010 Печат

Организирана от ББИА
 
С подкрепата на
Фондация "Америка за България"
 

Кампания 2010

За пета поредна година Българската библиотечно-информационна асоциация организира Национална библиотечна седмица, която ще се проведе от 17 до 21 май и ще включва разнообразни инициативи на библиотеките в цялата страната. Официален гост на Националната библиотечна седмица ще бъде г-жа Роберта Стивънс – президент на Американската библиотечна асоциация.

Основната цел на кампанията е да привлече вниманието на законодателната, изпълнителната и местната власт, както и на обществеността към библиотеките и възможността те да заемат ключова роля в развитието на информационното общество, в изграждането на икономика на знанието и ученето през целия живот; в процесите на опазване и достъп до културното наследство; в реализацията на проекта за електронно правителство. Библиотеките са най-демократичните институции за достъп до информация за гражданите.


 

 Повече за Кампания 2010

Лого във формат .eps и в .jpg

 Програма

Обръщение във формат .doc

 Споделено...

 Публична лекция на г-жа Роберта Стивънс (.doc)

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.