Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2010 arrow Национална конференция на ББИА 2010
Национална конференция на ББИА 2010 Печат
ББИА
Българската библиотечно-информационна асоциация ще проведе своята ХХ юбилейна годишна конференция от 9 до 11 юни 2010 г. в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски” на тема:

 СЪВРЕМЕННАТА БИБЛИОТЕКА – ЦЕНТЪР ЗА ИНФОРМАЦИЯ И ЗНАНИЕ


В рамките на темата на тазгодишната конференция предлагаме следните основни акценти на нашите професионални обсъждания:
 
- Библиотеката на 21 век: мисия, проблеми и предизвикателства. Библиотеката като един от съвременните обществени канали за достъп до знания и информация.
- Библиотеката  информационен център. Подходи към реализацията на информационната функция на библиотеката. Развитие на библиотечните колекции, информационните ресурси и иновативни библиотечно-информационни услуги.
- Библиотеката – център за знания. Ролята на библиотеката в ученето през целия живот; в подкрепата на формалното и в осъществяването на неформално образование за хора от всички възрасти.
- Библиотеката като основен хранител на човешкото знание. Ролята й в съхраняването, опазването и осигуряването на достъп до книжовното наследство.
- Ползвателите на съвременните библиотеки: анализи, социологически проучвания на структурата на читателската аудитория и очакванията й към библиотеката на 21 век. Създаване на условия и възможности за достъп до информация и знание за хората в неравностойно положение.
- Библиотечното образование и квалификация – състояние, проблеми и перспективи на подготовката на съвременните библиотечни специалисти като компетентни посредници между ползвателите, информацията и знанието.

Изпращайте своите предложения за доклади (заглавие и анотация до 300 знака) в срок до 30.04.2010 г. на имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. , като посочите и координати за обратна връзка.

След като бъдат разгледани всички получени предложения, комисията по организация на конференцията ще уведоми авторите на одобрените теми.

УС на ББИА се надява на Вашето активно участие и интерес.

Ползотворна и вдъхновена творческа работа на всички колеги!
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.