Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                              
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Конкурс за детско творчество
Конкурс за детско творчество Печат
Посолство на САЩ в СофияПосолството на САЩ в София
и Американският център в Столична библиотека

обявяват конкурс за детско творчество на тема
БЪЛГАРИЯ И САЩ – ЕДНО НОВО ПАРТНЬОРСТВО

по случай Деня на независимостта 4 юли 

 

В конкурса могат да участват деца на възраст от 10 до 16 години включително, живеещи в България, разделени в две групи – 10-13 години и 13-16 години.

Всяко дете може да участвува с една или две творби, посветени на сътрудничеството между двете страни или приятелството между двата народа. Произведенията могат да отразяват и живота, културата и природата на България и Америка.

Творбите трябва да са специално създадени за конкурса и могат да бъдат: рисунка, акварел, живопис, графика или плакат.
 
Творбите ще бъдат оценявани от компетентно жури с председател Шери Кенесън-Хол, втори секретар по въпросите на културата и образованието при Посолството на САЩ.

Победителите ще получат грамоти и награди от Посолството на САЩ. Авторите на творбите, класирали се първи, ще бъдат поканени на приема, даден от Н. пр. Джеймс Уорлик, посланик на САЩ в България, по случай националния празник на САЩ Деня на независимостта.

На адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. изпратете до Посолството на САЩ цифрови снимки на творбите, а не самите творби. Посочете вашето име, възраст, пощенски и електронен адрес.

Краен срок за получаване – 31 май 2010 г.

Забележка: Авторите и техните родители ще бъдат помолени да отстъпят правата върху представените произведения, за да могат те да бъдат използвани при изработването на рекламни материали на Посолството на САЩ и на Американския център.

За повече информация търсете Камелия Конева, тел. (02) 8015973 или 0884319941.

 

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.