Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                             
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Денят на библиотекаря в Никопол
Денят на библиотекаря в Никопол Печат
НовиниЗа втори път Народно читалище „Напредък 1871” в Никопол покани колегите – библиотекар-секретарите от общината, заедно да празнуват 11 май – деня на Светите братя Кирил и Методий и професионален празник на библиотекарите.

С представянето на стихосбирката „Признание/Мило внуче” на поетесата Юлия Иванова в рамките на ХХІХ Крайдунавски празници на културата – Никопол 2010, срещата с библиотекарите, участието на кръжока по изобразително изкуство в конкурса на БНТ „За буквите” и специално експонирана витрина с дарени книги през т.г. НЧ „Напредък 1871” се включва в Национална библиотечна седмица, инициирана от Българската библиотечно-информационна асоциация.
На срещата библиотекарите обмениха мнения, споделиха тревоги за очертаващата се тенденция за намаляване на читателите след навлизането на интернет – лесния начин да си „копнеш” нужната информация, независимо че не винаги е на нужното ниво или напълно достоверна. Има и оптимисти, защото нищо не може да замени книгата – нито компютъра, нито филмите, направени по тях. Няма как да гушнеш компютъра или… след години да прокараш развълнувани пръсти върху надписа „ЧРД, с пожелание за здраве и успех!” с името на приятел и любим човек, ако ги няма хубавите книги.
Опазването на книгите и библиотечното дело днес, са в полза на идните поколения утре! Затова 11 май е заслужен празник на хилядите библиотекари в нашата страна.

Николинка Христова – секретар

Никопол

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.