Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                               
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Месец на Руската култура в Столична библиотека
Месец на Руската култура в Столична библиотека Печат
Столична библиотека
На 9 юни от 18 ч. в Столичната библиотека се откри официално месецът на руската култура от Посланика на Русия в България г-н Юрий Исаков и от Директора на Столична библиотека г-н Михаил Белчев с фотографска изложба „Золотое кольцо” и експозиция от руски книги от фонда на „Редки и ценни” издания. Всички приятели на руската литература и култура се насладиха на музикалното изпълнение на Лидия Тарасова – драматично сопрано, доц. Наталия Тетерина – акомпанимент на пиано, и любимата на всички група „Грамофон”. 

През целия месец са предвидени разнообразни прояви – прожекции на филми (“Диамантената ръка” с участието на Юрий Микулин; “Таборът отива към небето”; “Свой среди чужих, чужой среди своих” на Н. Михалков), изложби на книги, дискусии, с които искаме да утвърдим общочовешките послания на руския дух.
Какво чете в момента Негово Превъзходителство Юрий Исаков и други въпроси свързани с книгите може да разберете от електронния бюлетин на Столична библиотека, посветен на Русия.
На 24 юни от 18 ч. в зала „Надежда” на Столична библиотека доц. Георги Лозанов и режисьорът Стоян Радев ще разсъждават върху предизвикателството да разбираш и поставяш Достоевски. Студенти от НАТФИЗ ще представят монолози от романа „Идиот”.
Месецът на Руската култура в Столична библиотека се провежда в рамките на проекта „Парад на културите – 2010”, финансиран от програма „Култура” на Столична община.
Това са само две събития от програмата, която в пълен вариант ще намерите на сайта на Столична библиотека www.libsofia.bg .
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.