Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                        
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Лято 2010 в РБ Враца
Лято 2010 в РБ Враца Печат
РБ Враца

Инициативата „Лято в библиотеката” на Детски отдел при Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца премина при голям обществен интерес.
В многобройните и разнообразни дейности, организирани от нас  през лятото на 2010 година, се включиха над 500 деца от град Враца. Желаещите да прекарат свободното си време в библиотеката се увеличават с всяка изминала година.

По традиция „Лятната читалня”, провеждана в Етнографско-възрожденски комплекс „Св. Софроний Врачански”, отвори врати още през първия ваканционен месец. Това лято нейни гости, освен възпитаниците на детските градини в града, бяха и малчуганите от Дома за деца лишени от родителски грижи „Асен Златаров”.

Интерес предизвика и организираното „Филмово лято в библиотеката”, като всеки вторник и четвъртък от седмицата филмотеката на отдел “Изкуство” събираше своите най-малки зрители, които се забавляваха с увлекателните истории на любимите си приказни герои.

За първи път пред нашата сграда малките художници рисуваха на асфалт с тебешир на тема “Вълшебно лято”. Много слънчеви усмивки, изпълнен с красота и обич пъстър детски свят оставиха със своите рисунки талантливите приятели на книгата и изкуството.

Изработването на “Весели книгоразделители” бе поредното предизвикателство за нашите читатели приятели. Те моделираха, скицираха и оцветяваха своите закачливи книгоразделители с мотиви от лятото, ваканцията и морето.

Весела и ентусиазирана бе и групата на участниците в инициативата „Рисунки в парка”. Всички рисуваха любими моменти и герои от приказки.

За децата на град Враца лятото на 2010 година остава един незабравим спомен, свързан с книгата и четенето. Всички научиха много нови и интересни неща, създадоха нови запознанства и станаха верни приятели и почитатели на Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца.

 
     
 
     
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2023 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.