Фондация Америка за България

Електронен бюлетинАктуален брой                                                                       
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Месец на Британската култура в Столична библиотека
Месец на Британската култура в Столична библиотека Печат
Столична библиотека
На 16.09.2010 г. от 18 часа  в Столична библиотека на пл. Славейков 4 Н.Пр. Стийв Уилиамс ще открие Месеца на британската култура в присъствието на Тони Бъкби, директор на Британски съвет,  Христо Ангеличин, заместник-кмет на Столична община.
Изложбата „Дарвин СЕГА” на Британски съвет, адресирана към ученици и студенти ще представи доц. Алекси Попов – директор на Национален природонаучен музей при БАН. Експозицията отразява живота на Чарлз Дарвин, неговите идеи, основополагащата му теория за произхода на видовете и обяснява как те продължават да влияят на съвременните изследвания в областта на биологията и медицината.     
За модерната британска литература и интереса на българския читател към нея ще говори Боряна Джанабетска от издателство „Еднорог”. 
Момчешката група „Скрийм” от Италианския лицей в Горна баня ще свири английски рок.  
В рамките на Месеца на британската култура са предвидени изложби, прожекции на филми на BBC и National Geographic, представяне на книги, литературни четения, както и безплатни курсове за писане на CV, презентации на университети в Обединеното кралство.
За лондонската атмосфера на откриването са се погрижили Beefeater Gin – единствения джин, който се дестилира в сърцето на Лондон и до днес.
Месецът на Британската култура е част от проекта „Парад на културите 2010”, който се реализира с финансовата подкрепа на програма „Култура” на Столична община. 
По нов мултижанров начин Столична библиотека се опитва да представи литературното богатство на европейските страни. В сътрудничество с чуждестранните институти и посолства се насърчава обмена на творчески идеи и се фокусира вниманието на читателите върху общочовешки теми и проблеми.

Welcome в Столична библиотека!
 

Пълна програма:

За допълнителна информация:
Спаска Тарандова 02 982 1 760, 0894 477 516,  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.  
Валентина Личева 02 801 5 945, 0897 300 943,  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2023 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311854; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.