Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                             
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow 140 години Регионална библиотека „Боян Пенев“ – Разград
140 години Регионална библиотека „Боян Пенев“ – Разград Печат
ББИАНачалото на библиотечното дело в Разград е поставено през м. февруари 1870 г. с първата библиотечна сбирка в читалище “Развитие”, организирана от учителя-възрожденец Димо Хранов. 140 години по-късно неговите достойни наследници – библиотекарите от Регионална библиотека „Боян Пенев”, организираха тържество, за да отбележат този светъл юбилей. 
Беше представен краеведският сборник „Български песенен и инструментален фолклор от Разградско" – най-новото издание на библиотеката. Гостите на тържеството разгледаха фотодокументалната изложба „140 години библиотечно дело в Разград" и художествената изложба-дарения от разградски художници от фонда на отдел „Изкуство” под съпровода на музикалните изпълнения на Разградската филхармония „Проф. Димитър Ненов”. На празничната среща „Летопис на времето" бяха представени презентации за миналото и настоящето на библиотеката от директора Мирослава Кацарова и нейните колеги. Бяха поднесени поздравления и подаръци от много приятели и съмишленици на Регионална библиотека „Боян Пенев“ – Разград от града, както и от колеги библиотекари от други краища на България. От името на ББИА приветствие поднесоха Ели Попова и Антоанета Димитрова. Честването продължи с посещение на културно-исторически обекти и музеи и завърши в приятната атмосфера на официална вечеря за колектива на библиотеката и техните гости.
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.