Фондация Америка за България

Електронен бюлетинАктуален брой                                                                     
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Месец на Немската култура в Столична библиотека
Месец на Немската култура в Столична библиотека Печат
Столична библиотека
На 20 октомври 2010 г. от 18 часа  в Столична библиотека на пл. Славейков 4 Н.Пр. Матиас Хьопфнеп, посланик на Федерална република Германия, ще открие Месеца на немската култура в присъствието на Христо Ангеличин, заместник-кмет на Столична община.

Журналистката от Дойче Веле Румяна Таслакова и издателят Румен Леонидов ще коментират впечатленията на немските посланици в България за годините на прехода. Това ще се случи в зала "София" от 17 ч., където ще бъде експонирана и фотографската изложба "Кодове на историята" от посолството на Германия.
Представяне на книги на немски език от личната библиотека на д-р Константин Стоилов – Министър председател на България и възпитаник на Хайделберг.
За любителите на четенето на партера в библиотеката ще бъде изложена Отворена книга - "Библиотека на случайността". Тя е предоставена от Гьоте-институт България и дава възможност да оставиш книга, да вземеш, размениш или заемеш свободно по всяко време до 09.01.2011 г.
Акцент в програмата е премиерата на книгата на Нобеловия лауреат за литература - Херта Мюлер, от издателство "Сиела".
В месеца е включен информационно-образователен блок, адресиран към ученици и студенти, които искат да следват и работят в Германия, реализиран с изключителното съдействие на Немското посолството в България.
Месецът на Немската култура е част от проекта "Парад на културите 2010", който се реализира с финансовата подкрепа на програма"Култура" на Столична община.

Willkommen в Столична библиотека!

 

Пълна програма:

За допълнителна информация:
Спаска Тарандова 02 982 1 760, 0894 477 516,  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.  
Валентина Личева 02 801 5 945, 0897 300 943,  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2022 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311854; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.