Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2011 arrow Фестивал на мобилните библиотеки, Финландия
Фестивал на мобилните библиотеки, Финландия Печат
Mobile Library Festival 2011
Покана от Финландската библиотечна асоциация, съорганизатор на събитието 
 
Фестивалът на мобилните библиотеки – 2011 ще бъде международна среща на хората, занимаващи се с мобилни библиотеки. Каним ви (с вашия автомобил или без него) да празнуваме заедно 50-годишнината на финландската мобилна библиотека в красивия град Турку, европейска столица на културата за 2011 г.

Срещата ще се проведе в хотел Радисън, Blu Marina Palace, който се намира в центъра на Турку. Мобилни библиотеки от много страни ще бъдат паркирани пред хотела, край река Аура, и ще бъдат отворени за участниците във фестивала и за гражданите на Турку в четвъртък и петък вечерта. 
 
На 11 август, четвъртък, град Турку ще проведе годишния си фестивал „Нощ на изкуствата“.  Целият град ще бъде изпълнен с хепънинги, изложби и музика – с хиляди хора от всички възрасти. Надяваме се мобилните библиотеки да бъдат отворени за посетители до късно през нощта. 
 
Програмата на срещата ще включва история на финландските мобилни библиотеки, международни визии от Изток и Запад и технически иновации в миналото и днес. 
 
Основната цел е да се срещнем – да обменим възгледи и опит, да намерим заедно решения на проблеми в нашата работа и разбира се, да прекараме заедно няколко чудесни дни. 
 
Регистрационната такса за цялото събитие е 180 евро (+ настаняване и дневни). За шофьорите на автобуси с мобилни библиотеки регистрацията е безплатна.  
 
Добре дошли в Турку, Август 11-13, 2011!
 
Повече информация и регистрация на адрес: www.confedent.fi/mlf2011.
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2023 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.