Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2011 arrow Информационна кампания за новите дейности на ББИА
Информационна кампания за новите дейности на ББИА Печат
ББИАПрез месец февруари 2011 г. ББИА започна информационната си кампания за разгласяване на дейностите по изграждане на капацитет на организацията и устойчивост на библиотечния сектор в България, предвидени в рамките на проекта „Напредък и устойчиво развитие на библиотечния сектор в България", подкрепен от Фондация „Америка за България“.

На 02.02. Ели Попова и Антоанета Димитрова – колеги от екипа на ИБ на ББИА, участваха в среща с читалищните библиотекари от София и София област, проведена в Столична библиотека. Инициативата беше част от квалификационната програма на Методичния отдел на библиотеката. В програмата на срещата бяха предвидени две презентации, изнесени от представителите на асоциацията: първата представи проекта в неговите направления и постигнатите резултати в първата година от изпълнението му; втората предостави подробна информация за системата на професионалното образование и квалификация, която ББИА изгражда.

На 10.02. в Регионална библиотека „Гео Милев“ – гр. Монтана се проведе работна среща с библиотекарите от Област Монтана. Присъстваха повече от 70 участници. Ели Попова – изпълнителен директор на ББИА, говори подробно по инициативите, свързани с дейностите на проекта „Напредък и устойчиво развитие на библиотечния сектор в България". Информацията за квалификационните дейности беше посрещната с очакван и обясним интерес от участниците – библиотекари, читалищни секретари и представители на местната власт.

Още снимки от срещата в Монтана ще намерите във Фейсбук профила на РБ „Гео Милев“.

 
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.