Начало arrow Други организации arrow IFLA: Манифест за библиотечната статистика
IFLA: Манифест за библиотечната статистика Печат
Предлагаме на вниманието ви превод на Манифест за библиотечната статистика, приет от Управителния  съвет на IFLA през април 2010 г. 
ББИА застава зад призива за определяне и адекватно финансиране на централно звено за събиране и обработване на библиотечна статистика, съобразена с  международните изисквания и показатели. Това означава:
1. Българските библиотеки да разполагат със статистически данни,  които се обработват и публикуват ежегодно за всички видове библиотеки (в момента в България това се отнася само за библиотеки с над 200 000 т.); 
2. Статистическите показатели за българските библиотеки да могат да се съпоставят и сравняват с показателите на библиотечните услуги и постижения в целия свят. 
Преводът е публикуван на сайта на IFLA.
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2023 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311854; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.