Начало
Печат

Национален календар
на
библиотечните инициативи през 2011 г.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Календарът на библиотечните инициативи включва:
- конференции (научни, научно-практически)
- семинари (квалификационни и др.)
- регионални и национални кампании – НБС, Маратон на четенето и др.п.
- юбилейни тържества и годишнини на библиотеки и библиотекари
- стартиране на проекти, откриване на обновени структури на бибилиотеки – отдели, ОИЦ и др.п.

- изложби, представяния на книги, издателства и др.п.

Календарът е подреден по месеци и библиотеки.
Отворен е за допълнения от всички библиотеки в страната.
Информация изпращайте на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ИНИЦИАТИВИ НА ББИА

 • 2 - 23 април
  Национален маратон на четенето
 • 16 - 20 май
  Национална библиотечна седмица "Библиотеките – партньор в образованието"
 • 9 - 10 юни, Благоевград
  Национална конференция на ББИА
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ЯНУАРИ

 • януари
  НБ "ИВАН ВАЗОВ" – ПЛОВДИВ
  Премиера на книгата "В сенките на древния Пловдив" от Никола Алваджиев, издание на изд. "Летера", с редактор Станко Стоянов, син на автора. Представя: доц. Владимир Янев. Книгата е спечелила проект по Програмата на Община Пловдив за финансиране на книги на пловдивски автори и важни за Пловдив издания. Със спомоществователството на НДФ "13 века България".
  Представителна изложба на художника Христо Желязков, член на СБХ, живял и работил в Пловдив.
  Изложба, посветена на 100 години от рождението на Ванга (Вангелия Пандева Гущерова) – българска пророчица (1911 – 1996).
  Премиера на книгата "Анекдоти и истории от Древна Гърция, за творци, мъдреци, философи, оратори, държавници, воини" от Владимир Янев. Книгата е спечелила проект по Програмата на Община Пловдив за финансиране на книги на пловдивски автори и важни за Пловдив издания.
 • 12 януари
  РБ "ПРОФ. БЕНЮ ЦОНЕВ" – ЛОВЕЧ
  Послание към обществеността "Прочетете и подарете" – кампания за набиране на книги за библиотеката.
  Рожден ден на проф. Беню Цонев, дарител на библиотеката.

  РБ "ХРИСТО БОТЕВ" – ВРАЦА
  Представяне книгата "Кафе за събуждане" на Димитър Божанов и издателство "Бард".

 • 26 януари
  РБ "ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ" – ВАРНА
  Изложба "Многото лица на хирурга" – 140 г. от рождението на Параскев Стоянов, съвместно с Mузей по история на медицината.
  27 януари
  255 г. от рождението на Моцарт – витрина.

<<назад

 

ФЕВРУАРИ

 • февруари
  РБ "ХРИСТО БОТЕВ" – ВРАЦА

  Артистична работилница на тема: "Вълшебник на детската приказка". Посветена на творчеството на Шарл Перо.
  Годишно съвещание с библиотекарите от Врачанска област за отчитане дейността библиотеките през 2010 г.

  РБ "ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ" – РУСЕ
  "Съвременни румънски автори" – представяне на румънска антология, с участието на съвременни български и румънски поети. Организатори – редакционният екип на "Литературен вестник" и РБ "Любен Каравелов".

  НБ "ИВАН ВАЗОВ" – ПЛОВДИВ
  Премиера на книгата "Тримата - на далечен път" от Никола Гигов, Елена Хайтова и Елица Гигова.

  РБ "ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ" – ВАРНА
  Честване на свети Валентин в Американска читалня.

 • 7 февруари
  РНБ "ПЕТКО Р. СЛАВЕЙКОВ" – ВЕЛИКО ТЪРНОВО
  Регионална кръгла маса: "Стани доброволец! Дай своя принос за един по-добър и по-сигурен свят" по повод Европейската година на доброволчеството. Образувателният форум се организира за библиотечните специалисти от област Велико Търново, съвместно със Сдружение "Младежка толерантност". Ще участват лектори от Национален център "Европейски младежки програми и инициативи".
 • 10 февруари
  РБ "ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ" – ВАРНА
  "Мултимедийно пътешествие до Страната на Утринната Свежест: Разговор за Корея". Среща-разговор с Аврам Агов и неговите книги за Корея – "Страната на Утринната Свежест" и "Самсунг или пътят на трите звезди".
  18 февруари
  "Памет за Апостола" – изложба от фондовете на библиотеката, посветена на Васил Левски.
  19 февруари
  Краеведски четения: "Къде се намира Турна тепе?" Лектор: Трифон Трифонов. Съвместно с Регионалното дружество на  Съюз на краеведите в България.
 • 24 февруари
  ББИА
  Информационните технологии и съвременните библиотеки – семинар, съвместна инициатива с Хюлет-Пакард България.
 • 24 - 25 февруари
  АСОЦИАЦИЯ "БЪЛГАРСКА КНИГА"
  Международен семинар – обучение с книготърговци – НДК
  Лектори: г-н Джон Мак Нейми – президент на Федерацията на книготърговците в Европа; г-н Ари Дусер – главен изпълнителен директор на Холандската асоциация на книгоразпространителите; г-н Роналд Шилд – директор на дъщерната фирма "Маркетингово обслужване на книжния бранш" към немската асоциация "Бьорзенферайн", в чието поле на дейност влиза електронната браншова платформа libreka!
 • 28 февруари
  РБ "ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ" – ВАРНА
  "Към безсмъртието по прекия път". Дискусия за Левски и родината с ученици от СОУПЧЕ "А. С. Пушкин".

<<назад

 

МАРТ

 • март
  РБ "ХРИСТО БОТЕВ" – ВРАЦА
  Мултимедийна презентация на приказката "Баба Марта" от детския писател Ран Босилек, посветена на 125 години от рождението му.
  Изложба "Фолклор в миниатюри" – представяне на сувенирни изработки на народни инструменти, кукери и др. от Пламен Герганов преподавател, музикант, приложник.
  Инициатива "Среща с млад автор" – Юлия Спиридонова представя своето творчество" пред ученици от НУ "Св. Софроний Врачански".
  На театър в библиотеката. Драматизация на приказката "Дядо вади ряпа" – децата от ЦДГ "Европейчета" се представят пред деца от ЦДГ "Знаме на Мира".

  РБ "НИКОЛАЙ ВРАНЧЕВ" – СМОЛЯН
  Регионална среща на читалищните библиотеки за представяне на новите дейности по професионално образование и квалификация на ББИА.

  РБ "ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ" – ВАРНА
  Празник на буквите – приключване на букварчето с първолаците от СОУПЧЕ "А. С. Пушкин" и СОУ „Найден Геров”.
  100 години от първото честване на международния ден на жената – 19 март 1911 г. – изложба на книги, периодични издания и други материали от фондовете на библиотеката, посветени на жената.

  НБ "ИВАН ВАЗОВ" – ПЛОВДИВ
  7 – 11 март Изложба-базар Нова руска и западна научна литература. Гостува "Индекс" ООД, София, официален представител на Руската Академия на науките за България и страните от Източна Европа.
  14 – 18 март Изложба Икебана на ученици от СОУ "Христо Ботев", Пловдив.
  14 – 25 март Изложба 140 г. от смъртта на д-р Петър Берон – български възрожденски просветен деец, лекар, автор на "Рибен буквар", с който поставя началото на светското образование у нас (1800 – 1871).
  15 – 31 март Изложба-базар Живопис. Гостува Златомира Ангелова, абсолвентка от ІV курс на ПУ "Паисий Хилендарски", град Пловдив.
  24 март Премиера книгата "Шведска литература" от Стефан Памуков.
 • март – април
  РБ "ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ" – РУСЕ
  VІІ Международен конкурс за екслибрис "Дунав – реката на Европа".
 • 18 март
  РНБ "ПЕТКО Р. СЛАВЕЙКОВ" – ВЕЛИКО ТЪРНОВО
  Ежегоден конкурс за детско-юношеско художествено творчество за учениците в начален, среден и горен курс от училищата в града и региона "Моят роден град" на тема "Велико Търново в мечтите ми" или "И търновец завинаги оставам".
 • 25 март
  РБ "ПРОФ. БЕНЮ ЦОНЕВ" – ЛОВЕЧ
  Регионална кръгла маса "Доброволчеството като учене чрез действие" с участници от 4-те центъра за работа с доброволци в Ловешка област, посветена на Европейска година на доброволчеството и Международна година на младежта под наслов "Диалог и взаимно разбирателство".
 • 30 март
  ББИА
  Общо събрание на ББИА. 

<<назад

 

АПРИЛ

 • април
  РБ "ХРИСТО БОТЕВ" – ВРАЦА
  "Споделено с камъка" – изложба от каменни пластики на Валентин Пешков.
  Областен детски конкурс на тема: "Деца рисуват приказка" – съвместна инициатива с РИО на МОН – Враца.
  Национална програма "Четяща България" – Маратон на четенето, по програма.
 • РБ "ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ" – РУСЕ
  "Маратон на четящите хора" – РБ "Любен Каравелов", Регионален исторически музей, Драматичен театър "Сава Огнянов", СОУ "Христо Ботев", ОУ "Любен Каравелов", ОУ "Иван Вазов", Професионална гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура, СОУ за езропейски езици "Константин-Кирил Философ", книжарници "АБВ", "Пингвините", "Хеликон", "Хермес".

  РБ "ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ" – ВАРНА
  „Американски литературни годишнини 2011” – изготвяне на табла с биография и интересни факти за авторите.
  190 години от рождението на Шарл Бодлер – паралелно четене на произведенията на български и френски език, с участие на ученици от езиковите гимназии във Варна.
  Творчески портрет на Мерилин Монро по повод 85 г. от рождението на актрисата и прожекция на филма „Някои го предпочитат горещо”.
  Побратимените градове и техните библиотеки – 29 април – ден на побратимените градове – изложба от книги, снимки и документи за библиотеките в побратимените на Варна градове.
  „Библиотечни пространства II” – гостуваща изложба на макети и архитектурни проекти на студенти по архитектура от ВСУ представящи съвременна визия за модерната библиотека.

  НБ "ИВАН ВАЗОВ" – ПЛОВДИВ
  4 – 17 април Изложба 50 години от първия полет с космически кораб около Земята с космонавт Юрий Гагарин – 1961 година.
  7 април Премиера на книгата "На границата на възможното. Спомени на един военен пилот", от полк. Иван Апостолов, издадена в Добрич. Посвещава се на 12 април – Денят на космонавтиката и авиацията. Гостува и българският космонавт Георги Иванов.
  11 – 21 април Изложба 135 години от Априлското въстание през 1876 година. 160 години от рождението на Тодор Каблешков и 190 години от рождението на Г. С. Раковски. С Общински клуб "Васил Левски".
  18 – 30 април Изложба-базар Серенада. С живопис-платна и илюстрации за втори път гостува студентът от Художествена академия, София, Иван Богоев.

 • 2 - 23 април
  АСОЦИАЦИЯ "БЪЛГАРСКА КНИГА"

  "Походът на книгите" – детски градини, училища, читалища. Кампанията обхваща периода между 2 април – Международен ден на детската книга и 23 април – Международен ден на книгата и авторското право.
  Освен че се осъществява в забавен и леснодостъпен формат, кампанията "Походът на книгите" е подходяща платформа за информиране на обществеността за проблемите с грамотността при подрастващите, нуждата от изграждане на връзка между децата и книгите. Проектът ще даде възможност на много деца да се срещнат с интересни личности и да последват техния пример.

  23 април
  "Рицар на книгата" – Награди за заслуги за развитието на книжния сектор, за утвърждаване на българската книга и четенето като основни фактори за развитието на личността и по случай Международния ден на книгата и авторското право.
 • 1 април
  РБ "ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ" – ВАРНА

  Международен ден на детската книга – Четене на детски стихове сред природата с деца от дом „Другарче”.

  2 април
  „Подарявам ти тази история” – четене на литература на немски език с ученици от езиковите гимназии по повод Международния ден на книгата и авторското право.
  11 - 15 април
  Работно ателие "Живата история" – Изследване, съхраняване, представяне историята на родния край – чрез прилагане на  познания, свързани със събиране, съхраняване и популяризиране на регионалната история и представянето им със средствата на модерните комуникационни технологии.
 • 14 април
  ББИА
  Библиотечното пространство в 21 век – уъркшоп, съвместна инициатива с Гьоте институт – София.
 • 18 - 23 април
  РНБ "ПЕТКО Р. СЛАВЕЙКОВ" – ВЕЛИКО ТЪРНОВО
  Седмица, посветена на Световния ден на книгата и авторското право:
  "Маратон на четенето" с деца от II и III клас на подготвителна група на Елка Минева от Алианс Франсез. Конкурс за изразително четене с награди.
  Изложба от книги на тема "Книгата – съкровищница на човешкия дух и разум" – съвместна проява с Американското посолство по темата "Хемингуей" по повод 50 години от смъртта на писателя.
 • 18 - 23 април
  РБ "НИКОЛАЙ ВРАНЧЕВ" – СМОЛЯН
  Седмица на детската книга и песен.
  23 април
  Национален маратон на четенето – инициативи за различни категории читатели
  .

<<назад

 

МАЙ

 • май
  РБ "ХРИСТО БОТЕВ" – ВРАЦА

  Фестивал на многообразието.
  Национална библиотечна седмица.
  "Цветни фантазии" – Изложба на рисунки и предмети, сътворени от децата от Дом за сираци и Помощно училище – Враца.

  РБ "ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ" – РУСЕ
  Ден на библиотекатаря и Национална библиотечна седмица.
  Национална кръгла маса, посветена на 100 години от рождението на Стефан Гечев. Организатори РУ "Ангел Кънчев" и РБ "Любен Каравелов".

  РБ "ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ" – ВАРНА
  Изложба 140 години от смъртта на Петър Берон – представяне на книги и снимков материал от фондовете на библиотеката, свързани с живота и делото на видния български просветител, учен, енциклопедист, педагог, лекар и естественик, написал т. нар. „Рибен буквар”.
  Изложба 110 г. от рождението на Илия Бешков – излагане на оригинални творби на художника, в партньорство с художествена галерия Илия Бешков” – Плевен.
  Дни на отворени врати – представяне на читатели на Детски и средношколски комплекс чрез любима книга.

  НБ "ИВАН ВАЗОВ" – ПЛОВДИВ
  11 – 25 май Традиционна ежегодна изложба Живопис и акварел на ученици от СОУ "Черноризец Храбър", Пловдив.
  19 - 30 май Изложба за "Библията". От нейното възникване до днес. Организатор: Пилц ООД.
  30 май – 12 юни Изложба "НИЕ ДЕЦАТА". По повод 1 юни – Ден на детето, гостуват деца от всички читалищни школи. Съвместно с Общински читалищен съвет.

 • 9 - 11 май
  РБ "САВА ДОБРОПЛОДНИ" – СЛИВЕН
  XIII Национален фестивал на детската книга.
 • 11 май
  РБ "НИКОЛАЙ ВРАНЧЕВ" – СМОЛЯН

  Честване на Деня на библиотекаря.
  Отчитане на ежегодния конкурс за превод за средношколци на името на патрона на библиотеката Николай Вранчев.

  11 - 30 май
  Миниатюрни издания – изложба на литература из фонда на РБ Смолян.
 • 13 - 20 май
  РНБ "ПЕТКО Р. СЛАВЕЙКОВ" – ВЕЛИКО ТЪРНОВО

  Изложба за португалските футболни звезди, съвместно с института "Камойнш" към португалския културен център и катедра "Романистика" при ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" по повод дните на Португалската култура.

  20 май
  Презентация на пролетните и летните празници на САЩ, лектор Даниел Перез, със съдействието на Американския център към ВТУ (Presentation U.S.Spring and Summer Holidas).
 • 19 - 20 май 
  РС-ТМ ООД – СОФИЯ и PБ "ХРИСТО СМИРНЕНСКИ" - ПЛЕВЕН

  Пролетна работната среща на библиотеките, работещи с програмен продукт АБ.
 • 24 – 29 май
  АСОЦИАЦИЯ "БЪЛГАРСКА КНИГА"
  Пролетен базар на книгата – НДК.

<<назад

 

ЮНИ

 • юни
  РНБ "ПЕТКО Р. СЛАВЕЙКОВ" – ВЕЛИКО ТЪРНОВО
  Краеведска разходка "По пътеката на легендите", посветена на 135 години от подвига на Христо Ботев и неговата чета по маршрут: Прапора (с. Алтимир), Комитската локва (с. Чирен) и Кървавия камък (с. Паволче).

  РБ "ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ" – ВАРНА
  Конкурс и изложба на малки художници за  Деня на детето – 1 юни, съвместно с детски учебни школи.
  Ваканция в библиотеката – занимания с читателите на Детски и средношколски комплекс – обсъждане на книги, рисуване на илюстрации, откриване на полезна информация в речници, справочници и енциклопедии.
  Kirsten Boie – детски писател и илюстратор – изложба на книги и постери, съвместно с Гьоте институт – София.
  Лятна работа с деца – Workshop „Моят любим Дисни герой”, арт ателие, посветено на 110 г. от рождението на Уолт Дисни.
  Тренинг-семинар за преподаватели по немски език, съвместно с изд. Хубер – лектор Ана Роберт
  .
 • 10 – 30 юни
  РБ "НИКОЛАЙ ВРАНЧЕВ" – СМОЛЯН

  Изложба "Смолян днес" – Смолян, Райково и Устово, представени в снимки за периода 1960 – 2000 г., подготвена от клуб "Млад краевед".
 • 23 юни
  НБ "ИВАН ВАЗОВ" – ПЛОВДИВ

  Беседа за остеопорозата с изтъкнат пловдивски специалист и изложба на литература по същата тема.

<<назад 

 

ЮЛИ

 • юли
  РБ "ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ" – ВАРНА
  Представяне на книга  „Поздрав от Европа” на Лилия Узлова, с участие на автора и редактора/издателя, изложба на картички от началото на ХХ век от  архива на сем. Амирханяц.
  Продължава лятната работа с деца в Американска читалня.

<<назад

 

АВГУСТ
 • 1 - 7 август
  АСОЦИАЦИЯ "БЪЛГАРСКА КНИГА"

  "Алея на книгата" – Морската градина на Варна.

<<назад

 

СЕПТЕМВРИ

 • септември
  РБ
  "ХРИСТО БОТЕВ" ВРАЦА
  Творчески проект "Наследство" представя "Маша Белмустакова и народопесенната традиция на Северозапада".
 • РБ "НИКОЛА ФУРНАДЖИЕВ" ПАЗАРДЖИК
  Работа с местните власти – застъпничество в библиотеките – семинар на РБ и централните общински библиотеки.

  НБ "ИВАН ВАЗОВ" – ПЛОВДИВ
  Уъркшоп на тема "Културното образование". С библиотекари. Съвместна национална проява с Гьоте институт, София.

  РБ "ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ" – ВАРНА
  Изложба 125 години от рождението на Ран Босилек – рисунки и илюстрации по приказки на автора, направени от ученици от Варненски училища.

 • 29 септември - 1 октомври
 • РБ "СТИЛИЯН ЧИЛИНГИРОВ"  ШУМЕН
  Международна конференция „Творец, библиотеки, читатели”, посветена на 130 години от рождението на Стилиян Чилингиров. Партньори: Община Шумен, ШУ „Епископ Константин Преславски” и НЧ „Стилиян Чилингиров”.

<<назад

 

ОКТОМВРИ

 • октомври  
  НБКМ и ББИА
  Национална кръгла маса по проблемите на опазването и дигитализацията на писменото културно наследство
  .

  РБ "ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ" – РУСЕ
  Национален конкурс за фотографии на тема "Библиотеката – какво още:-)".

  РБ "НИКОЛАЙ ВРАНЧЕВ" - СМОЛЯН
  Регионален семинар за училищните библиотеки "Информационното обслужване в съвременната училищна библиотека".
  80 години от рождението на проф. Димитър Серезлиев – художник, почетен гражданин на Смолян – творческа вечер.

  НБ "ИВАН ВАЗОВ" – ПЛОВДИВ
  3 – 16 октомври Конкурсни творби от летния пленер на ученици от Национална гимназия за сценични и екранни изкуства. Традиционна изложба. 
  10 – 21 октомви Изложба 130 години от рождението на П. Г. Удхаус – английски хуморист (1881 – 1975). 
  31 октомври Тържествено честване – концерт по повод 1 ноември - Денят на народните будители и оповестяване на "Следовник на народните будители" за 2011 година . Съвместно с традиционни съорганизатори. 
  31 октомври – 11 ноември Първи стъпки. Конкурсни творби-илюстрации по български художествени произведения на ученици от ССХУ " Цанко Лавренов", посветени на 1 ноември - Денят на народните будители. Ежегодна традиционна изложба.

 • 26 - 28 октомври
  РБ „АПРИЛОВ – ПАЛАУЗОВ” – ГАБРОВО

  150-годишнина на РБ "Априлов – Палаузов" – Габрово.
  Представяне на летописно издание за библиотеката.
  Национална кръгла маса по въпроси на библиотечното дело и семинар на фирма "Софтлиб".

<<назад

 

НОEМВРИ

 • ноември
  ББИА

  Европейска седмица на доброволчеството за библиотеките.

  РБ "ХРИСТО БОТЕВ" – ВРАЦА
  Осма краеведска конференция "Миналото на родния край – послание към бъдещето", съвместно с РИО на МОН – Враца.
  Творческа вечер и изложба, посветена на 80-годишния юбилей на поета Орлин Орлинов, роден в с. Кунино.

  РБ "ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ" – РУСЕ
  VІІІ Арнаудови четения – Национална конференция с международно участие; организатори Община Русе, РУ "Ангел Кънчев", Регионален исторически музей и РБ.

  РБ "ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ" – ВАРНА
  Изложба 300 години от рождението на Михаил В. Ломоносов – из фондовете на библиотеката – представяне на материали за руския учен, енциклопедист и поет.
 • 7 – 18 ноември
  НБ "ИВАН ВАЗОВ" – ПЛОВДИВ

  Изложба 300 години от рождението на Михаил В. Ломоносов – руски учен-енциклопедист, един от основателите на съвременното естествознание (1711 – 1765). Съвместно със Съюза на учените в България, Пловдив.
 • 17 – 18 ноември
  РНБ "ПЕТКО Р. СЛАВЕЙКОВ" – ВЕЛИКО ТЪРНОВО

  Десета национална научна конференция с международно участие "Библиотеки – четене – комуникации" на тема: "Дигиталните колекции и способите за достъп до потребителите".
  Изложба "Опазване на книжовните фондове".
  Фототипно издание на сп. "Пчелица".
 • 28 ноември
  РБ "ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ" – ВАРНА

  130 години от рождението на Стефан Цвайг – витрина, посветена на австрийския писател, есеист и автор на културно-исторически биографични творби.

<<назад

 

ДЕКЕМВРИ

 • декември
  РБ "ХРИСТО БОТЕВ" – ВРАЦА
  Традиционна коледна благотворителна инициатива "И те са наши деца" – с възпитаниците на ПУ "Д-р П. Берон".

  РБ "НИКОЛА ФУРНАДЖИЕВ" – ПАЗАРДЖИК
  Информационна компетентност на библиотекарите в обществените библиотеки – семинар.

  НБ "ИВАН ВАЗОВ" – ПЛОВДИВ
  Изложба 100 години от смъртта на Христо Г. Данов (1828 – 1911) – български възрожденски книгоиздател и книжар. Съвместно с Регионален исторически музей, Пловдив. Проявата е включена в Културния календар на Министерството на културата за 2011 година.

  РБ "ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ" – ВАРНА
  115 г. от рождението на Петко Стайнов – изложба на книги, статии и нотни издания , съхранявани във фондовете на библиотеката.
  Годишен конкурс за стари телефони „Александър Бел и Аз” и изложба на финалистите – по повод  135 г. от рождението на Ал. Бел
  Коледно тържество и коледна изложба в Детски и средношколски комплекс.

  АСОЦИАЦИЯ "БЪЛГАРСКА КНИГА"
  "Бронзов лъв" в рамките на Софийския международен панаир на книгата. Наградите са в две категории: за най-добър издателски проект и проект с най-голяма обществена значимост.
  6 - 12 декември

  Софийски международен панаир на книгата – НДК.

 • 20 декември
  РНБ "ПЕТКО Р. СЛАВЕЙКОВ" – ВЕЛИКО ТЪРНОВО

  "Дядо Коледа обича децата, които четат" – новогодишен празник с децата от групата за извънкласна подготовка към Алианс Франсез. Подходяща новогодишна украса, програма и подаръци за децата, прочели най-много книги.

<<назад

 
Посолство на САЩ в БългарияБритански съвет в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - България
facebook
Copyright © 2000 – 2020 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311854; имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.