Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2011 arrow Резултати от конкурса за обучение в центъра Мортенсън
Резултати от конкурса за обучение в центъра Мортенсън Печат
Mortenson center
Уважаеми колеги, 
Имаме удоволствието да ви съобщим, че след проведения конкурс на ББИА през ноември  2010 г. колегите Спаска Тарандова и Николина Иванова-Бел  бяха избрани да участват в обучителната програма на Центъра за международни библиотечни програми Мортенсън, САЩ
Спаска Тарандова  е заместник-директор на Столична библиотека, а Николина Иванова-Бел е мениджър на колекцията от периодични издания и услугите по МЗ в Библиотека „Паница“ на Американския университет в България. 
Темата на програмата за 2011 г. е "Библиотекари на утрешния ден: Комуникации и лидерство". Тя ще се проведе от 30 май до 22 юни в Центъра Мортенсън на Университета на Илинойс в Урбана-Шампейн, САЩ. Нашите колеги ще имат възможност да слушат лекции от изтъкнати експерти, да участват в дискусии, да обменят идеи и информация с колеги от всички континенти, да посещават библиотеки. 
Участието на българските представители се финансира по проект "Напредък и устойчиво развитие на библиотечния сектор в България", подкрепен от Фондация Америка за България. 
Поздравяваме колегите с успешното представяне на конкурса и пожелаваме пълноценно и творческо усвояване на международния опит. След завръщането от САЩ колегите ще имат разнообразни възможности да  споделят преживяното и да предоставят обучения за библиотечните специалисти в България. 
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2023 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311854; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.