Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                        
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Maртенички в ОБ “Искра”
Maртенички в ОБ “Искра” Печат
ОБ Казанлък

За първи път тази година, в духа на желанието библиотеката да съпътства децата през цялата година в националния празничен календар, Общинска библиотека „Искра” – Казанлък, заедно с ОУ „Паисий Хилендарски”, организира Работилница за мартенички.

Отзоваха се и децата от Центъра за деца с увреждания, възпитаниците на НЧ „Жар” от Ателие „Пъстроцвет” с ръководител Катя Зографова. Над 40 деца твориха със своите ръчици гайтаните и вървите на здравето, благоденствието, усмивките, събуждащата се природа. И като на истински празник не липсваха песните, стихотворенията, легендите, които те искаха да споделят с библиотекарите от Детския отдел Ася Дервенска и Галина Николова и Директора на библиотеката Анна Кожухарова.

За да омилостивят идването на Пролетта и покажат своето умение, децата с помощта на библиотекарите уредиха изложба „Пъстри мартеници”. Тя ще краси фоайето до първия цъфнал кукуряк, до първия пролетен слънчев лъч. Скъпа гостенка на тържеството беше Баба Марта, която закичи децата, орисаха ги на здраве, сила, берекет и сложи във всяка детска пазва конци от чудодейната къделя на  хурката си. Този творчески прощъпулник за библиотеката завърши с много детски усмивки, с грейнали личица и настроение. Децата получиха усещането за своята значимост, а библиотекарите за пореден път доказаха, че винаги може да се намери мост между институцията и читателската аудитория, традиция в библиотеката ни.

 
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2023 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.