Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                        
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Лято в библиотеката в Казанлък
Лято в библиотеката в Казанлък Печат
ОБ Казанлък
За първи път тази година в Общинска библиотека „Искра” – Казанлък, за децата от града от 20 юни стартира инициативата „Лято в библиотеката”. Всеки ден от 10 до 12 часа домакини на заниманията с децата ще са отделите от Централната библиотека, а всеки следобед за свободното време на децата ще се грижат четирите библиотечни филиала по квартали и работещите в тях специалисти.
На откриването на читателското детско лято присъстваха над 120 деца , родители и вечните летни спътници на децата – техните баби. Получи се истински празник! За доброто настроение допринесоха децата от ТШ „Калпазанчета – талантчета” към НЧ „Братство” – с. Енина с ръководител Аня Дерменджиева и други още малки таланти – децата от ЦДГ № 1 с хубавото име „Здравец” и учителката им г-жа Маджарова. Всички заедно – библиотекари, ученици, изпълнители и деца пяха и се веселиха.
„За нас е  предизвикателство да работим с децата през лятото, така както и през останалите месеци. Отчитаме, че библиотеката все повече се превръща в една жива институция, средище за хора от различни възрасти  и с различни интереси. А грижата за децата, осмислянето на тяхното свободно време е неотменна част от нашата съвременна визия.” – каза при откриването директора на културната институция Анна Кожухарова.
С такъв старт лятото се очертава да бъде весело, интригуващо и полезно.”Тайните на библиотеката”, „Вълшебният свят на приказките”, „Рисуваме заедно света”, „Твоето любимо списание”, „Моята древна Родина”, „Казанлък – любимият ми град !”… Това са само някои от наименованията на циклите изяви, през които децата ще се учат да рисуват, четат  и слушат приказки, ще вникват в тайните на една библиотека, ще научават факти за любимия си град и ще посещават културните забележителности.Чакат ги и преподавателите в детските школи по изкуствата – Георги Ташев, Аня Дерменджиева, Катя Зографова и още много други изненади. Първите посетители на лятната школа получиха и бонус – безплатен достъп до компютърната техника, подарена на библиотеката от Фондация „Бил и Мелинда Гейтс” по програма „Глобални библиотеки”.
За организирането на новото начинание библиотеката засега разчита само на своите твърде скромни финансови възможности. Може би ще се намерят и дарители, които ще подкрепят усилията на специалистите, мотивирани от общата грижа за децата.

 
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2023 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.