Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2011 arrow Уникално издание за Захарий Зограф
Уникално издание за Захарий Зограф Печат
ОБ СамоковНа 14 юни 2011 г. в Общинска библиотека „Паисий Хилендарски” – Самоков беше представена биобиблиографията ”Захарий Зограф”. Неин автор е Мирослава Мирчева. Изданието е на библиотеката и е финансирано от Община Самоков. 
Книгата е издадена през 2010 година. Посветена е на 200-годишнината от рождението на забележителния художник и предизвиква голям интерес още на състоялата се в края на миналата година международна научна конференция. 
Доц. Татяна Янакиева, преподавател в Софийския университет и научен редактор на книгата, представи библиографията. Тя изтъкна, че подобен труд е истинско предизвикателство, защото налага нетрадиционни библиографски решения за идентификация на художествени обекти. „В областта на културата няма малки и големи – когато има силна мотивация и по-малката библиотека може да направи принос с национална стойност.” – подчерта доц. Янакиева.
Събитието събра широка аудитория от ценители, приятели и специалисти, сред които бяха и колеги от 35 библиотеки в Софийска област.

 
   
 
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2023 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.