Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2011 arrow Седмица на доброволчеството за библиотеките
Седмица на доброволчеството за библиотеките Печат
ББИАПредставителството на Европейската комисия в България и Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА) организират съвместна инициатива – "Седмица на доброволчеството за библиотеките", която ще се проведе от 1 до 8 ноември 2011 г. и е посветена на Европейската година на доброволчеството. 
Инициативата включва осигуряването на публикации на Европейския съюз, които ще бъдат предоставени на библиотечната мрежа в страната. Разпространяването на комплект от 32 заглавия и плакати за доброволчеството ще се случва поетапно: Представителството вече осигури 18 000 издания на разположение на регионалните библиотеки в офиса на ББИА, откъдето те ги вземат, а в рамките на "Седмицата на доброволчеството за библиотеките" ще ги предоставят на всички видове библиотеки от своята териториална библиотечна мрежа. 
В допълнение, през тази Седмица се предвижда и насърчава провеждането на събития, посветени на доброволчеството във всички библиотеки, които желаят активно да участват за популяризирането на идеята – срещи-разговори, презентации и др. Те трябва да бъдат инициирани и организирани от самите библиотеки с техните потребители и граждани на общностите. Представителството и ББИА ще съдействат за участието на доброволци от създадената от Представителството информационна мрежа Team Europe Junior. Колегите, които желаят да се включат активно в Седмицата на доброволчеството, могат да се обадят в офиса на ББИА за съдействие и контакти на доброволци. В събитията могат да се включват и/или доброволци, с които библиотеките имат трайни контакти и вече работят съвместно. 

Целта на тези събития е популяризирането на идеята за доброволчеството и разговори в общностите за възможностите и същността на доброволчеството за библиотеките. Приканваме колегите да изпратят информация за събития, инициативи и прояви на доброволчество за библиотеките в техните общности в офиса на ББИА.

Българската библиотечно-информационна асоциация отправя любезна покана към всички библиотечни специалисти от цялата страна да вземат участие в откриването на Седмицата, което ще се състои на 1 ноември (вторник) от 10 ч. в Столична библиотека, фоайето на втория етаж. След официалното откриване ще бъде направена презентация за доброволчеството.

Снимки от откриването на Седмицата ще намерите във Фейсбук профила на ББИА.
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.