Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                               
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Маратон на четенето 2 – 23 април 2012
Маратон на четенето 2 – 23 април 2012 Печат

bbia_logo.jpgУважаеми колеги,

За седма поредна година ББИА Ви кани да се включите в инициативата Маратон на четенето. Периодът, през който вие можете да организирате събития, посветени на книгата и четенето, се откроява с две важни дати: Международният ден на детската книга – 2 април и Международният ден на книгата и авторското право – 23 април.

Нека библиотеките да поощрят общуването на читателите с книгите, нека да върнем любовта на хората от различни професии и възрасти към хубавите книги, към духовните ценности! Нека създадем заедно с нашите читатели един незабравим априлски маратон – празник на книгите и четящите хора! Да се потопим във вълшебния свят на приказките на Ханс Кристиан Андерсен (роден на 2 април) и преминем през всички любими теми, времена и герои, оставили трайни следи в духовната ни култура. Предоставен е почти месец, през който Вие можете да поканите известни, познати и обичани от хората личности да четат във Вашите библиотеки. По традиция инициативата на ББИА е в партньорство с Асоциация „Българска книга“.

Молим колегите, които ще организират събития и инициативи, свързани с четенето в своите библиотеки, да подадат информация за това (текст на кирилица) най-късно до 30 март 2012 г. на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. , за да можем навреме да изготвим Програма на библиотечните инициативи за Маратона на четенето, която да предоставим на медийниите ни партньори и на вниманието на обществеността. 

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.