Начало arrow Дейности arrow Национални кампании arrow Национална библиотечна седмица 2012
Национална библиотечна седмица 2012 Печат

под патронажа на министъра на културата г-н Вежди Рашидов

Организирана от ББИА
 
С подкрепата на
Фондация "Америка за България"
 
С партньорството на
Гьоте-институт България
 
 

Кампания 2012

За седма поредна година Българската библиотечно-информационна асоциация организира Национална библиотечна седмица, която ще се проведе от 14 до 18 май и ще включва разнообразни инициативи на библиотеките в цялата страната. Официален гост на Националната библиотечна седмица ще бъде д-р Маркус Брантл – ръководител на Дигиталния център на Баварската библиотека – Мюнхен, Германия, чието посещение се осъществява по идея и с любезната подкрепа  на Гьоте институт.  

Основната цел на кампанията е да привлече вниманието на законодателната, изпълнителната и местната власт, както и на обществеността към библиотеките като хранилища на книжовното културно наследство на нацията и портали за неговото популяризиране и достъп.
Посланието на Българската библиотечно-информационна асоциация цели да се осъзнае и утвърди ролята на библиотеките за опазване паметта на нацията: Ценното национално книжовно богатство, съхранявано в библиотеките, е застрашено поради липса на средства за правилното му съхранение, реставрация и консервация. Библиотечните колекции не се попълват с нови книжовни паметници, а библиотеките са най-доброто място за тяхното опазване, изследване и популяризиране. Книжовното културно наследство се нуждае от държавна политика и постоянни грижи за трайно опазване, широко популяризиране и пренасяне за бъдещите поколения.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  

 Повече за Кампания 2012

  Лого във формат .pdf и в .cdr

 Плакат във формат .jpg    

 Брошура във формат .zip 

 Покана  за откриване във формат .jpg 

 Обръщение във формат .zip (8 MB)

 Програма  

 Годишни награди на ББИА за 2011 

 Споделено... 

 

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2022 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311854; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.