Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2012 arrow Насърчаване на четенето в ранна детска възраст
Насърчаване на четенето в ранна детска възраст Печат

logo_geothe_institut.jpgГьоте-институт и Българската библиотечно-информационна асоциация организират съвместна инициатива (лекция и уъркшоп) на 07 и 08 май 2012 г. в Гьоте-институт в София на тема:

Насърчаване на четенето в ранна детска възраст:
Идеи и проекти за възпитаване на навици за четене при децата

Събитието ще бъде ръководено от немските експерти: Анке Марк-Бюрман от Академията за насърчаване на четенето при Фондация „Четене“ към Библиотека "Готфрид Вилхелм Лайбниц" и Улрике Аник Вебер от Фондация „Четене“.
 
Немските гости ще представят теоретичните основи на насърчаването на четенето, на социализацията му в семейството, както и актуални проекти и кампании за насърчаване на четенето особено в предучилищна възраст, за създаване на мотивация за четене в Германия, в това число проектите „Lesestart“, „Bücherbabys“, „Lesescouts“ и много други идеи и възможности за съвместна работа на библиотеки, детски градини и училища, които ще бъдат разработени в уъркшопа.

По време на цялото събитие ще бъде осигурен симултанен превод от немски на български език.

Събитието представлява интерес както за директорите на библиотеките, така и за сътрудниците в Детско-юношеските отдели. Форумът има за цел да подтикне съвместната работа с партньори като детски градини, училища и др. Ще се радваме, ако поканите на това събитие и Вашите партньори.

Поради ограничения брой на участниците, Ви молим да направите заявките си своевременно на имейл адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. като уточните, дали желаете да присъствате само на лекцията или искате да вземете участие и в уъркшопа. Можете също да споделите с нас теми, от които се интересувате по-специално (напр. работа с малки деца, партньорство с детски градини).

Срок за подаване на заявките: 24 април 2012 г. Вашата заявка ще бъде потвърдена до 27 април 2012 г.

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.