Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2012 arrow Представяне на книгата "ISBD Международен стандарт за библиографско описание: Консолидирано издание"
Представяне на книгата "ISBD Международен стандарт за библиографско описание: Консолидирано издание" Печат

bbia_logo.jpgНа 19 април 2012 г. в офиса на ББИА беше представена третата преводна книга от издателската програма на асоциацията – "ISBD Международен стандарт за библиографско описание: Консолидирано издание".

Обстойна рецензия за книгата представи Татяна Янакиева от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, като подчерта важността на този стандарт за работата на каталогизаторите в България и обърна внимание на предизвикателствата, които поставя пред тях. Свои впечатления за трудностите при работата с текста споделиха преводачът – Александра Дипчикова и научният редактор – Виолета Людсканова от Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“.

Пълният текст на книгата е публикуван в електронен формат в поддомейна Издателска дейност на сайта на ББИА. Книгата е издадена с подкрепата на Фондация „Америка за България“ и ще се разпространява безплатно.

Печатното издание е в ограничен тираж и ще се удовлетворят с предимство заявките от страна на индивидуалните и колективните членове на ББИА, направени на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. . Книгите могат да се получат в офиса на ББИА или да бъдат изпратени по пощата/с куриер за сметка на получателя.

БИИА ББИА

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2023 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.