Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2013 arrow Учредена е Секция на научните библиотеки към ББИА
Учредена е Секция на научните библиотеки към ББИА Печат
ББИА

Уважаеми колеги,
На 15 декември 2012 г. бе учредена Секция на научните библиотеки към ББИА. 

На учредителната среща за председател на секцията бе избрана Биляна Яврукова – зам.-директор на Университетската библиотека (e-mail:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. ; тел. 02 9308539), а за секретар – Христина Димитрова – директор на Библиотечно-информационния център при Технически университет – София (e-mail:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. ; тел. 02 9652009). 
Част от основните задачи на секцията за настоящата 2013 г., предложени на учредителното събрание, са: 
- Изготвяне на правила за атестация на служителите в научните библиотеки в съответствие с Препоръките на ББИА за изготвяне на Правила за атестация на работещите в библиотечно-информационния сектор; 
- Изготвяне на програма и курсове за повишаване квалификацията на библиотекарите от научните библиотеки; 
- Избор и превод на издание, свързано с авторското право, и участие в организирането на кръгла маса в областта на авторското право. 
Всички библиотеки, които имат желание да се присъединят към секцията и даучастват активно в нейната работа, биха могли да го направят чрез изпращане на заявление в свободен текст на е-пощата на секцията: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. .
Молим, в срок до 25 януари 2013 г. да изпратите на е-пощата на секцията вашите предложения за задачи, които да бъдат включени в дейността на секцията през настоящата година. Предложенията ще бъдат обобщени до края на м. януари и всички библиотеки, членове на секцията, ще бъдат информирани за годишната й програма.

 Секция на научните библиотеки към ББИА

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияБритански съвет в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - България
facebook
Copyright © 2000 – 2020 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311854; имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.