Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2013 arrow Награди на Фондация Рокфелер за иноватори на следващия век
Награди на Фондация Рокфелер за иноватори на следващия век Печат

РБ РусеРегионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе беше номинирана и получи одобрение на първи етап от конкурс за разработване и предоставяне на нови услуги за гражданите на Русе и региона. Библиотеката получи подкрепа за следните иновативни за нашата общност дейности.

- предоставяне на безплатни обучения за изграждане умения за работа с компютър и повишаване на  информационната грамотност, увереност при търсене и кандидатстване за работа през интернет, умения за общуване по време на интервю с работодател. Дейностите са реализирани по проект ЗНАМ, финансиран от EIFL-PLIP;
- извършване на обучения на възрастни хора и инвалиди да преодолеят страха от работа с компютър и интернет и да се присъединят към глобалното информационно общество. Инициативата е реализирана по проект МОГА. 

Фондация "Рокфелер" подкрепя дейности, които разширяват възможностите и засилват устойчивостта на социални, икономически, здравни и екологични предизвикателства, утвърждавайки своята благотворителна мисия от 1913 г. за насърчаване на благосъстоянието на човечеството. Фондацията извършва своята дейност в цял свят. Основните ценности на фондацията са: лидерство, равенство, ефективност, иновации, почтеност.

През м. февруари т. г. Фондация Рокфелер покани глобалното общество да номинира иноватори, чиято работа подобрява съдбата на бедните и уязвими хора по света. Три от номинираните ще получат наградата „Иноватори на следващия век“. Победителите ще бъдат избрани чрез онлайн гласуване на следния адрес: 
http://centennial.rockefellerfoundation.org/page/s/voting-info

Обръщаме се към всички, които са съпричастни с въвеждането и прилагането на иновативни услуги в българските библиотеки, да ни подкрепят и гласуват на посочения сайт. Гласуването ще стартира на 18 март 2013 г. Наградените иноватори получават възможност да кандидатстват за грант до $100 000 USD.

 

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2022 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311854; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.