Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                      
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Награди на Фондация Рокфелер за иноватори на следващия век
Награди на Фондация Рокфелер за иноватори на следващия век Печат

РБ РусеРегионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе беше номинирана и получи одобрение на първи етап от конкурс за разработване и предоставяне на нови услуги за гражданите на Русе и региона. Библиотеката получи подкрепа за следните иновативни за нашата общност дейности.

- предоставяне на безплатни обучения за изграждане умения за работа с компютър и повишаване на  информационната грамотност, увереност при търсене и кандидатстване за работа през интернет, умения за общуване по време на интервю с работодател. Дейностите са реализирани по проект ЗНАМ, финансиран от EIFL-PLIP;
- извършване на обучения на възрастни хора и инвалиди да преодолеят страха от работа с компютър и интернет и да се присъединят към глобалното информационно общество. Инициативата е реализирана по проект МОГА. 

Фондация "Рокфелер" подкрепя дейности, които разширяват възможностите и засилват устойчивостта на социални, икономически, здравни и екологични предизвикателства, утвърждавайки своята благотворителна мисия от 1913 г. за насърчаване на благосъстоянието на човечеството. Фондацията извършва своята дейност в цял свят. Основните ценности на фондацията са: лидерство, равенство, ефективност, иновации, почтеност.

През м. февруари т. г. Фондация Рокфелер покани глобалното общество да номинира иноватори, чиято работа подобрява съдбата на бедните и уязвими хора по света. Три от номинираните ще получат наградата „Иноватори на следващия век“. Победителите ще бъдат избрани чрез онлайн гласуване на следния адрес: 
http://centennial.rockefellerfoundation.org/page/s/voting-info

Обръщаме се към всички, които са съпричастни с въвеждането и прилагането на иновативни услуги в българските библиотеки, да ни подкрепят и гласуват на посочения сайт. Гласуването ще стартира на 18 март 2013 г. Наградените иноватори получават възможност да кандидатстват за грант до $100 000 USD.

 

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2023 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.